2024 MEB öğretmen atamalarına 25 bin ile 30 bin arasında kadro verileceği iddia edildi - Haber Jet

2024 MEB öğretmen atamalarına 25 bin ile 30 bin arasında kadro verileceği iddia edildi

Öğretmenleri heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor. 2024 MEB öğretmen atama takvimi için önemli bir kulis bilgisi paylaşıldı. TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, Milli Eğitim Bakanlığı’na 25 bin ile 30 bin arasında bir kadro verileceğini duyurdu. Atama için gözler MEB'den gelecek resmi açıklamaya çevrildi.

Öğretmen atamaları, branş ve kadro detayları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat çalışmaları hız kesmeden devam ederken öğretmen atamaları hakkında detaylar da netleşiyor.

Atama takvimi dört gözle beklenirken TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan’dan öğretmen adaylarını heyecanlandıran açıklama geldi.

2024 MEB öğretmen atamalarına 25 bin ile 30 bin arasında kadro verileceği iddia edildi 2

Öğretmen atama kontenjanları hakkında kulis paylaşan Sözcan, Milli Eğitim Bakanlığı’na 25 bin ila 30 bin arasında kadro ayrılacağının bilgisini verdi.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili konuşmuş ve “Yakında bir miktar atama yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Tekin’in de katıldığı canlı yayında atama hakkında yaptığı konuşmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekler nitelikteydi.

Son olarak Ankara kulislerinden sızan bilgileri paylaşan Ahmet Sözcan, 25 bin ile 30 bin arasında bir kadro verileceğini ancak bunların tamamının öğretmen atamaları olmadığını vurguladı. Bu rakamın içinde idari personel de bulunacak.

Geçtiğimiz 2023 yılın sınıf öğretmenliği, matematik, rehberlik, okul öncesi gibi pek çok branşta toplam 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı.

Öğretmen atamaları için Kabine Toplantısı bekleniyor.

2024 MEB öğretmen atamalarına 25 bin ile 30 bin arasında kadro verileceği iddia edildi 3

MÜLAKATLAR İÇİN OLUMSUZ SİNYALLER

Mülakatlar kalkacak mı, sorusuna da cevap veren TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, ” Şu ana kadar gelen sinyaller biraz olumsuz. Son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olacak” dedi.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir