2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasağı Türkiye'ye gelebilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyal verdi - Haber Jet

2009’dan sonra doğanlara sigara satışı yasağı Türkiye’ye gelebilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyal verdi

Geçtiğimiz aylarda İngiltere'de 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı hayat boyu yasaklanacağı yasa tasarısı parlamentonun onayını almıştı. Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de uygulanan bu yasayı Türkiye'ye uyarlayabileceklerini ifade etti.

İngiltere’de “sigarasız nesil” yaratma amacıyla 1 Ocak 2009’dan sonra doğanlara sigara satışı geçtiğimiz aylarda yasaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı etkinlikte konuya ilişkin Türkiye’ye de uyarlanabileceği konusunda sinyal verdi.

2009’DAN SONRA DOĞANLARA SİGARA SATIŞ YASAKLANACAK MI?

Tütün kullanımı, İngiltere’de ölüme yol açan sebepler arasında gösterilmekte. Bu nedenle böyle bir yasa ile hem nesli hem de binlerce hayatın kurtarılması hedefleniyor.

2009'dan sonra doğanlara sigara satış yasağı Türkiye'ye mi geliyor? 2009'DAN SONRA DOĞANLARA SİGARA SATIŞ YASAKLANACAK MI?

İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins yasanın binlerce hayat kurtaracağından bahsederek, tütün kullanımının güvenli bir seviyesi olmadığını ifade etti. Gelecek nesilleri korumak adına atılan bu adımla uzun vadede etkili bir fark ortaya çıkacağına inanılıyor.

Yasa, sigara içmeyi değil sigara ürünlerinin satışını yasaklıyor. Çocuklara tütün ya da elektronik sigara gibi tütün ürünlerinin satışının tespit edildiği yerlerde anında 100 sterlin ceza kesilecek.

2009'DAN SONRA DOĞANLARA SİGARA SATIŞ YASAKLANACAK MI?

ERDOĞAN’DAN OLUMLU SİNYAL

Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı’nda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık’tan gelen bir konuk 2009’dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanmasına yönelik yasadan bahsetti.

Bunun üzerin gerekirse Birleşik Krallıkla irtibat kura bileceklerini ve bu yasayı Türkiye’ye uyarlama konusunda çalışacaklarını belirtti.

Gündem

2009’dan sonra doğanlara sigara satışı yasağı Türkiye’ye gelebilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyal verdi” haberine 3 yorum yapıldı.

  • gülseren gülseren

    Sigara yasakları işe yarıyor mu sanki

    Yanıtla
  • Selin Selin

    2009’dan sonra doğanlara sigara satışı yasağı umarım Türkiye’ye de gelir

    Yanıtla
  • Aslı Aslı

    sigara satış yasağı çok mantıklı. çocukların sigara tüketme oranı o kadar arttı ki ortaokul çocuklarının elinde bile görüyoruz

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir