Pop şarkılarının çelloyla birleştiği Bridgerton müzikleri - Haber Jet

Pop şarkılarının çelloyla birleştiği Bridgerton müzikleri

Netflix'in popüler dönem dizisi Bridgerton 3. sezonu ilk 4 bölümü yayınlandı. Dizinin her sezonunda farklı bir günümüz pop şarkısının çelloyla 1800'ler versiyonu çalınıyor. 3. sezona ise Pitbull - Give Me Everthing, BTS - Dynamite gibi şarkıların çello versiyonu damga vurdu.

1800’lerde geçen tarihi, romantik dizi kostümleri ve müzikleriyle Netflix’in fenomen dizilerinden biri haline geldi. Her sezonda farklı bir ikilinin hikayesinin konu alındığı dizide balolar, şaşalı kostümler, danslar, yüksek sosyete sınıfına dair detaylar izleyiciyi ekrana kilitliyor.

Netflix’in fenomen haline gelen Bridgerton’ı özel kılan en önemli unsurlardan biri de özellikle büyük balo sahnelerine eşlik eden pop müziklerinin çelloyla çalınmış versiyonları.

Dizinin dans sahnelerine eşlik etmesi için Miley Cyrus’tan, Billie Eilish, Taylor Swift’e kadar  1800’lere uyarlanmış geniş bir müzik seçkisine yer veriliyor.

BRIDGERTON ÇELLOYLA ÇALINAN POP MÜZİKLERİ HANGİLERİ?

3. sezonda Penelope yani namıdiğer Lady Whistledown’a ve Colin Bridgerton ikilisine odaklanan Bridgerton’da her sezonunda farklı günümüz pop şarkıları çelloyla çalınarak 1800’lere uyarlanmış versiyonuyla sahnelere eşlik ediyor.

Bridgerton müziklerinin süpervizörü Justin Kamps Netflix’e müzikler hakkında, ilk olarak koreografiyle neyin eşlettiğine baktıklarını ardından sahneyle ve o sahnenin duygusuyla hangi şarkının eşleştiklerine baktığını ifade etti.

Birinci bölümde Penelope’ nin yeni kıyafetleri ve saçlarıyla baloya girdiği an Gayle’dan Abcdefu çalıyor.

Pop şarkılarının çelloyla Birleştiği Bridgerton Müzikleri

İkinci bölümde Eloise ve balodaki diğer kızların sohbetinde ve Benedict Bridgerton’ın Bayan Stowell ile dansında BTS’ten Dynamite çalıyor.

Penelope’nin Lord Remmington’la konuşmaya başladığı, Colin’in gözlerinin üstünde olduğu sahneye Nick Jonas’tan Jealous eşlik ediyor.

Pop şarkılarının çelloyla Birleştiği Bridgerton Müzikleri

Üçüncü bölümde “Yenilikler Balosu”nun girişinde Sia’dan Cheap Thrills, Penelope’nin Lord Debling ile dansında ise Billie Eilesh’ten Happier than Ever çalıyor.

Dördüncü bölümde Colin’in baloya girişi ve Penelope ile Lord Debling’in dansında Taylor Swift’in Snow on the Beach şarkısı eşlik ediyor. Colin ile Penepole’nin yakınlaştığı sahnede ise Pitbull’dan Give Me Everything çalıyor.

Pop şarkılarının çelloyla Birleştiği Bridgerton Müzikleri

Bunların dışında birinci sezonda; Ariana Grande – Thank You Next, Maroon 5 – Girls Like You, Shawn Mendes – In My Blood, Billie Eilish – Bad Guy, Celeste – Strange ve Taylor Swift – Wildest Dreams şarkıları yer aldı.

İkinci sezonda ise 10 şarkılık geniş bir seçkiyle; Stay Away – Nirvana, Material Girl – Madonna, Diamonds – Rihanna, Dancing On My Own – Robyn, You Oughta Know – Alanis Morissette, Kabhi Khushi Kabhie Gham –  Lata Mangeshkar, Sign of the Times – Harry Styles, What About Us – Pink, How Deep Is Your Love – Calvin Harris & Disciples ve Wrecking Ball – Miley Cyrus şarkıları yer aldı.

Film DiziEditörün SeçtikleriTrend

Pop şarkılarının çelloyla birleştiği Bridgerton müzikleri” haberine 4 yorum yapıldı.

  • Aslı Aslı

    müzikler ve kostümler bu kadar büyüleyici olmasa izlenmez zaten. hikaye çok sıradan

    Yanıtla
  • Derya Derya

    Colin seni haketmiyo Penelope daha iyilerine layıksın

    Yanıtla
  • Gülseren Öztaş Gülseren Öztaş

    serinin bazı kitaplarından hiç hoşlanmamistim ancak genel olarak merak ettiriyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir