Miyazaki’nin Yürüyen Şato filmi 28 Haziran itibarıyla yeniden vizyona giriyor! Biletler tükenmeden yakalayın - Haber Jet

Miyazaki’nin Yürüyen Şato filmi 28 Haziran itibarıyla yeniden vizyona giriyor! Biletler tükenmeden yakalayın

Oscar ödüllü Hayao Miyazaki'nin Yürüyen Şato filmi Türkiye'de yeniden vizyona giriyor. Son filmi Çocuk ve Balıkçıl ile ikinci kez Oscar ödülü kazanan Miyazaki bu filmin son filmi olacağını açıklamıştı.

Yürüyen Şato izleyicisiyle yeniden beyaz perdede buluşmak için vizyona giriyor. 2004 yılında gösterimini yapılan film, İngiliz yazar Diana Wynne Jones’un 1986 yılında yayımlanan aynı adlı kitabından uyarlandı. Hayao Miyazaki imzalı film, pek çok ödüle layık görülmüş, En İyi Animasyon Film Adayı olarak Oscar’da yer almıştı.

YÜRÜYEN ŞATO NE ZAMAN VİZYONA GİRİYOR?

Popgeek’in X (Twitter) hesabından paylaştığı bilgiye göre Yürüyen Şato 28 Haziran’da yeniden vizyona girecek.

Yürüyen Şato ne zaman vizyona giriyor, hangi sinemalarda?

YÜRÜYEN ŞATO NE ANLATIYOR?

Sophie Hatter, babasının kaybından sonra çalışmak zorunda kalan yoksul bir genç kızdır. Kendisine güveni pek olmayan Sophie’nin hayata karşı yüksek beklentileri de yoktur. Üvey annesiyle beraber işlettikleri şapkacı dükkanında çalışır.

Yürüyen Şato uyarlama mı, serisi kaç kitap?

Bir gün kardeşi Lette’yi ziyaret etmek üzere şehir merkezine gider. Bu yolculukta başına beklenmedik bir durum gelir ve Kötülükler Cadısı’yla karşılaşır. Cadıyı kızdıran Sophie, cezalandırılır. Sophie, bastonlu, kambur oldukça yaşlı birine dönüşür ancak karakterimiz bu durumu yadırgamaz. Sanki onun için her şey olduğu gibidir.

Miyazaki’nin Yürüyen Şato Filmi Yeniden Vizyona Giriyor! Sophie Ve Howl’un Büyülü Gerçekliği Tekrar Beyaz Perdede

Bu yeni haliyle dükkanda çalışamayacağını anladıktan sonra büyüden kurtulmak için yollara düşer ve Howl’la karşılaşır ve onun “yürüyen şato”sunda yaşamaya başlar.

Sophie’nin Howl’ duyduğu saf aşkı ve Howl’un sorumluluklarla dolu hayatı karakterlerin hem kendi iç yolculuklarını hem de büyüme hikayesini anlatıyor.

YÜRÜYEN ŞATO KAÇ YAŞ İÇİN UYGUN?

119 dakika süren film, 7 yaş ve üzeri için uygun görülüyor.

Yürüyen Şato kaç yaş için uygun?

YÜRÜYEN ŞATO KİM YAPTI?

Hayao Miyazaki tarafından yönetilen animasyon filmi yine Miyazaki’ye ait olan Studio Ghibli yapımıdır.

Japon manya ve anime sanatçısı olan Hayao Miyazaki 5 Ocak 1941 yılında Tokyo’da doğdu. 50 yıldan uzun bir süredir animasyon dünyasının bir parçası ve bu dünyanın en önemli isimlerinden biri olmuştur.

Çalışma arkadaşı Isao Takahata ile birlikte Studio Ghibli adlı animasyon stüdyosunu kurdu.

Yürüyen Şato kim yaptı, Hayao Miyazaki kimdir?

Eserleri Japonya’da ilgi gören Miyazaki, 2002 yılında Ruhların Kaçışı (Sprited Away) filmiyle Oscar ödülü alarak dünyaca tanınırlık kazandı. Ruhların Kaçışı filmi Oscar ödülü almakla kalmayıp Berlin Film Festivali’nde ödül alan ilk animasyon filmi olarak da tarihe geçti.

Yönetmenliğin yanı sıra çoğu filmlerinin senaryosu da kendisine aittir.

Komşum Totoro, Yürüreğinin Sesi, Küçük Cadı Kiki, Prenses Mononoke, Rüzgarlı Vadi, Gökteki Kale gibi 20’nin üstünde filmi vardır.

Son filmi olarak 2023 yılında çıkan Çocuk ve Balıkçık filmi 2024 Oscar ödül töreninde En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazandı.

Film DiziEditörün Seçtikleri

Miyazaki’nin Yürüyen Şato filmi 28 Haziran itibarıyla yeniden vizyona giriyor! Biletler tükenmeden yakalayın” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Melike Melike

    Bu animasyonu çok merak ediyorum

    Yanıtla
  • Merve Merve

    Yürüyen Şato için bilet alınır işte hemen sonunda çıkıyo

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir