Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattının 2027’de açılması bekleniyor! AnadoluTRAM durakları ve detayları - Haber Jet

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattının 2027’de açılması bekleniyor! AnadoluTRAM durakları ve detayları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattının ulaşım etüt raporunu onayladı. 2027'de tamamlanması planlanan bu proje, İstanbul’un trafiğini rahatlatmayı hedefliyor.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattının ulaşım etüt raporu onaylandı. 2027 yılında hizmete girmesi planlanan bu yeni tramvay hattı, İstanbul’un önemli ulaşım projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Proje, kent içi ulaşımda önemli bir rahatlama sağlamayı hedefliyor ve bu sayede trafikte yaşanan yoğunluğun azaltılması amaçlanıyor.

ÜSKÜDAR – KADIKÖY – MALTEPE TRAMVAY NE ZAMAN AÇILACAK?

İBB Meclisi, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattının ulaşım etüt raporunu onayladı. Onaylanan rapora göre, hattın inşaat çalışmalarının 2024 yılında başlaması ve 2027 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Teklifte, hattın toplamda 21,3 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacağı belirtildi. Tramvay hattının Üsküdar Meydanı’ndan başlayarak Kadıköy rıhtımına ulaşacağı, oradan Maltepe Meydanı’ndan geçerek Cevizli Tugay Yolu Caddesi’nde son bulacağı ifade edildi.

Üsküdar Kadıköy Maltepe tramvay ne zaman açılacak?

ÜSKÜDAR – KADIKÖY – MALTEPE TRAMVAY PROJESİ YAPIMINA NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Yapılan fizibilite çalışmaları, hattın 2024 yılında yapımına başlanarak 2027 yılında tamamlanmasını öngörüyor. Günlük yolcu sayısının 2027 yılında 198 bin 964, 2040 yılında 277 bin 302 ve 2050 yılında ise 312 bin 356 olacağı tahmin ediliyor.

Üsküdar Kadıköy Maltepe tramvay hattı durakları

ÜSKÜDAR – KADIKÖY – MALTEPE TRAMVAY PROJESİ ONAYLANDI MI?

Projenin hayata geçirilebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gerekli onayların alınması ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yatırım programına dahil edilmesi gerekiyor. İlgili komisyonlar tarafından uygun bulunan teklif, İBB Meclisi tarafından oybirliği ile onaylandı.

ANADOLUTRAM NEDEN GEREKLİ VE YAPILMALI?

“AnadoluTRAM” ismi verilen yeni tramvay hattı, Söğütlüçeşme Durağı’nda Marmaray, hızlı tren ve yeni projelendirilen Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegre olacak. Ayrıca, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ve Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlanacak.

Marmaray ve metro üzerindeki yoğunluğu azaltmak için planlanan hat ile Üsküdar Maltepe arasında gidecek yolcular daha uzun süren hatları kullanmak yerine bunu tercih edebilir.

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir