Aliexpress benzeri Çinli Temu'da gümrük vergisi var, ücretsiz kargo için satıcıları kontrol etmeniz gerekir - Haber Jet

Aliexpress benzeri Çinli Temu’da gümrük vergisi var, ücretsiz kargo için satıcıları kontrol etmeniz gerekir

Çevrimiçi alışveriş sitesi Temu'nun popülaritesi son bir buçuk yılda patlama yaşadı. Kısa sürede 100 milyon aktif kullanıcıya, dünya çapında 130 milyonun üzerinde uygulama indirmesine ve yaklaşık 420 milyon aylık web sitesi ziyaretine ulaştı. Geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatlarıyla Türkiye'nin de dikkatini çeken Temu'da gümrük vergisi var mı, sorusu ise merak edilen konuların başında geliyor.

Temu adıyla faaliyet gösteren Whaleco Technology Limited son günlerde popülerliğini artırdı.

Çinli e-ticaret şirketi PDD Holdings tarafından işletilen Temu uygun fiyatlı ürünleriyle adından söz ettiriyor.

İlk olarak Eylül 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’nde yayına giren Temu , Çin’de yaygın bir çevrimiçi ticaret platformu olan Pinduoduo’nun da sahibi olan PDD Holdings’e ait.

Bu yüzden Temu yasal bir şirket olarak karşımıza çıkıyor.

Temu’nun fiyatları gerçekten şaşırtıcı derecede düşük.

Temu’nun düşük fiyatları ve satın alınan ürünleri doğrudan tüketicilere göndermesi, tarifeleri atlamasını sağlayarak nakit tasarrufu sağlıyor.

Kısa sürede 100 milyon aktif kullanıcıya, dünya çapında 130 milyonun üzerinde uygulama indirmesine ve yaklaşık 420 milyon aylık web sitesi ziyaretine ulaştı.

TEMU TÜRKİYE’YE GÖNDERİYOR MU?

Temu, Türkiye’ye de gönderim yapıyor.

Geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatlarıyla Türkiye’nin de dikkatini çeken Temu’da gümrük vergisi var mı, sorusu ise merak edilen konuların başında geliyor.

Türkiye’ye yapılan gönderimlerde genellikle Çin menşeli ürünler kullanılıyor.

Bu yüzden tedarik kısmında gönderim süreleri uzun. Temu, UPS, FedEx ve USPS gibi önde gelen kargo şirketleriyle çalışarak teslimat sürelerini kısaltmayı amaçlıyor.

TEMU TÜRKİYE GÖNDERİLERİNDE EK GÜMRÜK VERGİSİ ALIYOR MU?

Temu’d satın alma işleminizi onaylarsanız geçerli tüm ücretleri, vergileri, nakliye maliyetlerini ve satın alma işleminizle ilişkili diğer tutarları ödemeyi kabul etmiş olursunuz.

Ayrıca, geçerli olduğu ölçüde, satış vergisi, KDV ve gümrük vergileri ile ilgili sorumluluğunuza dahil olur.

Satın alma esnasında tahsil edilen satış vergisi, KDV, gümrük vergileri geçerli yasalara bağlı olarak değişiklik gösterir.

Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aliexpress benzeri Çinli Temu’da gümrük vergisi var, ücretsiz kargo için satıcıları kontrol etmeniz gerekir” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Sultan Sultan

    Türkiyeye kaç günde gönderim sağlanır

    Yanıtla
  • Selma Selma

    1 hf 10 günde kargo geliyor. Hepsijet ile anlaşmış kargo şirketi. Aylık 5 kargo kotası var ülkemizde ona göre alışveriş yapin

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir