MEB kalem ve silgi vermeyeceğini açıkladı: LGS'de uçlu kalem yasak mı? - Haber Jet

MEB kalem ve silgi vermeyeceğini açıkladı: LGS’de uçlu kalem yasak mı?

LGS'ye son 2 gün kaldı! 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Liselere Geçiş Sistemi sınavı için kalem ve silgi verilmemesi öğrencilerde soru işaretleri yarattı. Konuyla ilgili tüm detayları Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınavı ile ilgili açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalar sonunda birçok veli ve öğrenci sınavla ilgili bazı detayları merak ediyor.

2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan LGS öncesi, sınava getirilebilecek ve getirilemeyecek eşyalar listesi açıklandı. Öğrenciler ve veliler sınav günüyle ilgili detayları merak ederken, özellikle kalem ve silgi konusundaki düzenlemeler birçok soru işaretine sebep oldu.

LGS'de uçlu kalem yasak mı?

LGS SINAVINDA KALEM VE SİLGİ VERİLECEK Mİ?

MEB 2024 LGS sınavında öğrencilere kalem, silgi ve kalemtıraş temin edilmeyeceğini duyurdu.

Öğrencilerin LGS için sınava kendi kırtasiye malzemeleriyle gelmeleri gerekecek.

Sınav için iki adet koyu renkli siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve iz bırakmayan yumuşak silgi olması tavsiye ediliyor.

Ayrıca öğrenciler sınav salonuna pet şişede su getirebilecekler. Fakat su şişelerinin etiketsiz olması gerektiği bildirildi.

LGS'de uçlu kalem yasak mı?LGS’DE UÇLU KALEM YASAK MI?

LGS sınavında uçlu kalem kullanımına ilişkin net bir yasak bulunmuyor. Ancak sınav anında öğrencilerin herhangi bir problem yaşamaması adına kurşun kalem kullanmaları öneriliyor.

Özellikle optik okuyucuların uçlu kalem izlerini bazen tam olarak algılayamaması ve cevapların doğru okunamama riskini önlemek için kurşun kalem kullanımının önemi vurgulandı.

LGS saat kaçta?LGS İÇİN GİRİŞTE GEREKEN BELGELER HANGİLERİDİR?

Sınav günü öğrencilerin yanında bulundurması gereken belgeler MEB tarafından açıklandı.

Öğrencilerin sınav girişinde yetkililere sunmaları gereken ve sınav için ihtiyaçları olacak olan tüm malzemeleri MEB şu şekilde aktardı:

”Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (Fotoğraf zorunluluğu bulunmamaktadır. T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalıdır.”

LGS SINAVINDA YASAK OLAN EŞYALAR NELERDİR?

Sınav salonuna girerken öğrencilerin üzerleri aranacak ve yasaklı eşya getirilmediğinden emin olunacak.

LGS saat kaçta?Bu yasaklı eşyalar arasında çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera gibi iletişim araçları, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük gibi aksesuarlar ve sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, pergel gibi kırtasiye malzemeleri bulunuyor.

Ancak doktor raporu ile belirlenmiş hasta veya engelli öğrencilere ait işitme cihazı, insülin pompası ve şeker ölçüm cihazı gibi sağlık gereçleri sınav salonuna alınabilecek.

LGS hangi gün?LGS SAAT KAÇTA?

İki oturumdan oluşacak olan LGS sınavı 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

Birinci oturum saat 09:30’da, ikinci oturum ise 11:30’da başlayacak.

Toplamda 90 sorunun sorulacağı sınavda öğrenciler, bilgilerini ve yeteneklerini en iyi şekilde sergileyerek hedefledikleri liselere yerleşmeye çalışacaklar.

EğitimGündemÖne Çıkan Haberler

MEB kalem ve silgi vermeyeceğini açıkladı: LGS’de uçlu kalem yasak mı?” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Murat Murat

    LGS’de uçlu kalem kullanmak sorun olmuyo diye biliyorum ama yine de kurşun kalemde fayda var

    Yanıtla
  • Birce Birce

    Kurşun kalem en iyisi uçlu kalem bozuluyor riske atmaya gerek yok

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir