14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de öğretmen atamalarında mülakat düzenlemesi yer aldı - Haber Jet

14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de öğretmen atamalarında mülakat düzenlemesi yer aldı

Öğretmen atamalarında sözlü sınav etkisinin yüzde 50 olacağı yeni bir sisteme geçiliyor. Sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanına ilişkin değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yer aldı. Öğretmen atamalarında mülakat puanının, KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik 14 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz hafta öğretmen atamalarına yönelik yaptığı açıklamada merak edilen bu sürecin, KPSS puanının yüzde 50’si ve mülakatların yüzde 50’si dikkate alınarak hesap edilecek bir atama puanı üzerinden yürütüleceği duyurulmuştu. Öğretmen adayları atamalar ile ilgili yeni düzenlemenin ne zaman Resmi Gazete’de yer alacağını merak ediyor ve yeni mülakat sistemi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyordu. Bugünkü Resmi Gazete kararlarında atama bekleyen öğretmenleri yakından ilgilendiren bir yönetmelik yayınlandı.

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanının KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine ilişkin yönetmelik 14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yer aldı.

Buna göre, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanı Kamu Personeli Seçme Sınavı puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenecek.

14 Mayıs 2024 Tarihli Resmi Gazete’de öğretmen Atamalarında Mülakat Düzenlemesi Yer Aldı

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te şu maddeler yer aldı;

Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si alınarak belirlenir.”

Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sözlü sınav” ibaresinden sonra gelmek üzere “başarı” ibaresi eklenmiştir.

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

14 Mayıs 2024 Tarihli Resmi Gazete’de öğretmen Atamalarında Mülakat Düzenlemesi Yer Aldı

Atama bekleyen öğretmenlerin yakından takip ettiği yeni mülakat sistemi düzenlemesinde ilk uygulama,  20 bin öğretmen atamasında hayata geçirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmıştı.

20 bin öğretmen atamasına ilişkin ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarih aralığında yapılacak. Atama bekleyen çok sayıda öğretmenin gözü kulağı bu tarihlerde.

Öğretmen adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edilecek.  Adayların katılacağı sözlü sınavlar, 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında en çok atama yapmayı planladıkları branşları da duyurmuştur. Buna göre  sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594 ve İngilizce için 968 atama yapılacak.

EğitimGündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir