Çin'de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kapları, kamera ile canlı olarak izlenebiliyor - Haber Jet

Çin’de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kapları, kamera ile canlı olarak izlenebiliyor

Twitter'da Japonya Çin kedi maması otomatı canlı izleme konusuna dair araştırmalar yapıyor. Sosyal medyada bir kullanıcının yaptığı paylaşım sonrası Çin'de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kaplarına yerleştirilen kamerayla canlı olarak sokak kedileri mama yerken izlenebiliyor. "Meow camera" kedi severler için eğlenceli görüntülere sahne oluyor. Mama Otomatı kedi kamerasına dair detaylar araştırılıyor.

Twitter’da bir kullanıcı Japonya’daki sokak kedilerini besleyen mama otomatlarının kaplarında kameraları canlı olarak izlendiği bir paylaşım yaptı ardından uygulamanın Çin’de yapıldığı öğrenildi. Fotoğraflarla göre kedi kamerasına dair detaylar haberimizde…

Çin’de otomatik mama kaplarında bulunan  web kamerası sayesinde canlı olarak sokak kedilerinin beslendiği anları izleyebiliyorsunuz.

Meow.camera sitesi üzerinden, sokaklarda beslenmesi için yerleştirilen mama kutuları canlı olarak izlenebiliyor.

Kedileri önden, üstten ve arkadan görebildiğiniz üç farklı kamera bulunuyor.

Çin'de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kapları, kamera ile canlı olarak izlenebiliyor 2

Böylece sokak kedilerinin düzenli olarak beslenmesi kontrol edilebiliyor.

Kameralara bakıldığında ülkede belirli noktalara yerleştirilen her mama kabının belirli bir ya da birkaç kedi ziyaretçisi oluyor.

Boingboing’te yer alan rapora göre “Hello Street Cat – Merhaba Sokak Kedileri” çalışması kapsamında düzenlenen bu uygulama ile düzenli olarak durumları gözlemlenen kedilerin kısırlaştırılarak sahiplendirilmesi sağlanıyor.

Sitede kameranın yanında kedilere birer isim verildiği görülmekte. Örneğin aşağıdaki görüntü Mr. Fresh adlı kedinin beslendiği mama kabına ait.

Çin'de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kapları, kamera ile canlı olarak izlenebiliyor 3

Programın yaratıcıları, Şubat 2024 itibarıyla 25 bin 125 kediyi kısırlaştırdıklarını bildirdi.

Ayrıca evlerinden kedileri izleyen hayvan severler Hello Street Cat uygulaması üzerinden kedilere mama bağışında bulunabiliyor.

Çin'de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kapları, kamera ile canlı olarak izlenebiliyor 4

Bu uygulamanın, başıboş sokak kedilerinin kontrol altında tutulması ve kedilerin sahiplendirilmesi nedeniyle hayata geçirildiği açıklandı.

Bunların dışında geçtiğimiz aylarda Reddit’te yayınlanan bir bilgiye göre Çin işkence çetesinin “Hello Street Cat” besleme yerlerini açığa çıkardı.

Çete, şirketin sunucusunu hackleyerek kedilerin konumunu sızdırdı. Yerlerini ifşalayıp işkence videolarını atanlara para ödeyeceklerini açıkladı.

Editörün Seçtikleri

Çin’de sokak kedilerini besleyen otomatik mama kapları, kamera ile canlı olarak izlenebiliyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Aslı Aslı

    boş zamanını değerlendirmek isteyen depresif bünyeler mutlu olmak için bu haber sonrası meow kameraya bakmaya başladı bile

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir