Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Netflix'e dava açmaya hazırlanıyor - Haber Jet

Baby Reindeer’ın gerçek Martha’sı Netflix’e dava açmaya hazırlanıyor

Son zamanlarda gündemde olan 'Baby Reindeer' dizisinin saplantılı karakteri Martha'nın gerçek hayatta kim olduğu ortaya çıktı. Netflix'e dava açacağını söyleyen gerçek Martha, dizinin yayınlanmasının ardından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Komedyen Richard Gadd’ın kendi hayat hikayesinden esinlenerek yazdığı ve başrolünde oynadığı Baby Reindeer dizisi son haftalarda ülke ve dünya gündeminde yer alıyor.

Richard Gadd’ı saplantılı bir şekilde takip eden ve tacizlerde bulunan gerçek Martha şimdilerde 58 yaşında. Dizinin takipçileri tarafından sosyal medyada peşine düşülen isim kimliğinin açığa çıkmasıyla birlikte Daily Mail’e açıklamalarda bulundu.

Taciz saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen gerçek Martha, Netflix’in diziyi yayınlamasının ardından ölüm tehditleri ve taciz saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.

Kendisine saldıranlar arasında tehlikeli insanlar olabileceğini belirten isim, “öldürülebilirim” dedi. Gadd’ın kendisine ulaşmak ve takip etmek için Baby Reindeer’ı yazdığı ifade ederek esas kurbanın kendisi olduğunu belirtti. Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Netflix'e dava açmaya hazırlanıyor 2

Röportajda Gadd’ı suçlayan gerçek Martha, “Hiçbir zaman oyuncak bir ren geyiğine sahip olmadım ve Richard Gadd’la da oyuncaklar hakkında konuşmazdım” dedi.

Dizide kendisini canlandıran Jessica Gunning hakkında ise “Dizide gösterilen kadın kadar kilolu değilim. Dizideki Martha karantinadaki 25 kilo almış hakime benziyor ama ben o kadar çirkin bir kadın değilim” açıklamasında bulundu.

BABY REİNDEER KONUSU NE?

Gerçek bir hikayeye dayanan dizi ilk olarak tiyatro eseri olarak yazılmasına rağmen daha sonra Netflix tarafından dizi haline getirildi.

İskoç komedyen Richard Gadd’ın başından geçen şiddet, taciz, tecavüz ve istismar olaylarının anlatıldığı dizide, Martha Scott karakteri Gadd’ın canlandırdığı Donny  Donn karakterini saplantılı bir şekilde takip etmesiyle başlayan olayları anlatıyor. Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Netflix'e dava açmaya hazırlanıyor 3

Hikaye, Donny’nin çalıştığı bara ağlayarak gelen ve bara oturan bir kadına çay ısmarlamasıyla başlıyor. Çay ısmarladığı kadın Martha Scott, kendisini çok ünlü bir avukat olarak tanıtıyor. Ardından ikilinin arasındaki saplantılı ilişki örgüsü oluşmaya başlıyor.

Martha, Donny’e yaklaşık 4 buçuk sene boyunca 41 bin e-posta, 744 tweet, sayısız mektup ve 350 saatlik ses kaydı yollamıştı.

Editörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir