En fazla iş ilanı açılan ve başvuru yapılan sektörler açıklandı - Haber Jet

En fazla iş ilanı açılan ve başvuru yapılan sektörler açıklandı

 2024'ün ilk çeyreğinde sektörlerin iş ilanları ve başvuruları değerlendirildi. Bu değerlendirmeler kapsamında en çok tercih edilen meslekler, çalışan açığı olan pozisyonlar ve tüm istatistiksel çıkarımlar ortaya dökülüyor. İstihdam raporuna göre verilerden çıkan sonuçlar oldukça şaşırtıcı...

En fazla iş ilanı açılan ve başvuru yapılan sektörler açıklandı 2

Kariyer.net, iş dünyasının nabzını tutan verilerini paylaştı. 2024’ün ilk çeyreğine ait istihdam verileri, pek çok sektörde heyecan verici gelişmelere işaret ediyor. Yapılan açıklamaya göre, iş ilanlarında kaydedilen artışlar, iş arayanlar ve sektörler arasında dikkate değer bir hareketlilik olduğunu gösteriyor.

2023’ün aynı dönemine göre değerlendirildiğinde, en fazla iş ilanı yayınlanan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim olarak belirlendi. Ancak, ilan başına yapılan başvurular incelendiğinde ise sağlık, turizm, gıda, elektrik/elektronik, maden ve metal sanayi sektörlerinin öne çıktığı görülüyor.

Yapı sektöründe açılan iş ilanlarının odak noktası genellikle mimarlık, inşaat ve şantiye pozisyonları olurken, en yoğun ilan trafiği yaşanan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olarak belirlendi.

2024’ün ilk çeyreğinde geçen yıla oranla en büyük artışı gösteren sektör ise turizm oldu. Bu sektörü sağlık, finans-ekonomi, perakende ve danışmanlık sektörleri takip etti. Turizm sektöründe en fazla iş ilanı açılan pozisyonlar ise resepsiyon hizmetleri, misafir ilişkileri ve kat hizmetleri oldu. Bu ilanların yoğunlaştığı şehirler ise İstanbul, Antalya ve Muğla olarak sıralandı.

En fazla iş ilanı açılan ve başvuru yapılan sektörler açıklandı 3

Yılın ilk çeyreğinde, iş ilanlarının en fazla yayınlandığı pozisyon gruplarının başında satış geliyor. Satışı sırasıyla finans, hizmet, perakende, tıp/sağlık ve insan kaynakları pozisyonları takip ediyor. Geçen yıla oranla en büyük artışı gösteren pozisyon grupları ise tıp/sağlık, perakende ve depolama/dağıtım sektörlerinde yaşandı.

Bu yıl iş arayanların en fazla ilgi gösterdiği sektör ise telekomünikasyon oldu. İlan başı yapılan başvuruların en yoğun olduğu sektörler ise finans/ekonomi, havacılık, medya ve perakende olarak belirlendi. Havacılık ve yapı sektörleri de, ilgi gören sektörler arasında yer alıyor.

Kariyer.net’in verilerine göre, iş dünyasında yaşanan bu dinamizmin iş arayanlar ve sektörler açısından olumlu bir ivme olduğu gözlemleniyor. İlerleyen dönemlerde de bu trendin sürmesi ve istihdam alanında yeni fırsatların ortaya çıkması bekleniyor.

GündemEkonomiÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir