Türk milliyetçisi Nadya Krisep kimdir? Ara Güler'in de yattığı Şişli Ermeni mezarlığına üç hilal ve bozkurt ekletti - Haber Jet

Türk milliyetçisi Nadya Krisep kimdir? Ara Güler’in de yattığı Şişli Ermeni mezarlığına üç hilal ve bozkurt ekletti

Sosyal medyada paylaşılmasının ardından bir süredir yeniden gündeme gelen Ermeni mezarlığındaki Türk milliyetçisi Nadya Krisep'in hayatı ve kim olduğu merak ediliyor. Yüksek mimar bir babanın kızı olan Nadya Krisep'in MHP'de de görev aldığına dair iddialarını derledik.

Reddit’te paylaşılan görsel için, “Onun hayatını gerçekten ilginç bulduğum için mezarını paylaşmak istedim.” diyen kullanıcı, Türk milliyetçisi Nadya Krisep’in hayatına bir kez daha dikkat çekti.

İstanbul Şişli Ermeni Mezarlığı’nda yer alan Nadya Krisep ve ailesinin Osmanlı’ya yardımlarının bulunduğu ve babasının da yüksek mimar Vahram Krisep olduğu bilinmekte.

Reddit’te yapılan paylaşıma Krisep için, “Etnik bir Ermeniydi ve Katolik inancının takipçisiydi.” yorumu geldi.

Ermeni Mezarlığına üç Hilal Ve Bozkurt Ekleten Türk Milliyetçisi Nadya Krisep Kimdir?

Gayrimenkul danışmanı Aras Krisep, A Haber’deki röportajında gerek siyasi görüşü gerekse Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmediği için bağlı bulunduğu Ermeni Katolik Cemaati ve Agos Gazetesi tarafından dışlandığını söylüyor.

“Soykırım olsa burada olamazdık” diyen Krisep, kendisini sosyal medya hesabında Ermeni asıllı Türk milliyetçisi olarak tanımlamakta ve annesi Nadya Krisep’in hayatta iken MHP Kadın Kolları’ında uzun yıllar görev yaptığından da bahsediyor.

Ayrıca MHP’nin simgesi olan üç hilalin fikir babası Ermeni yazar Levon Panos Dabağyan’dan da Krisep’lerin aile dostu olarak bahsediyor.

Aile hakkında detaylar araştırıldığında Nadya Krisep’in dedesinin Çanakkale’de vefat etmiş bir Osmanlı Subayı olduğu da ortaya çıkıyor.

Ermeni mezarlığında bulunan Nadya Krisep’in mezar taşında neden üç hilal ve bozkurt var, sorusu da bu şekilde cevap bulmuş oluyor.

Editörün SeçtikleriGündemTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir