Türk kimliğiyle Meksika üzerinden ABD'ye kaçıyorlar! Türklere kısıtlama geliyor - Haber Jet

Türk kimliğiyle Meksika üzerinden ABD’ye kaçıyorlar! Türklere kısıtlama geliyor

The Spot'un yayınladığı videoda Kaliforniya San Diego'da bir ilçe olan El Cajon'un belediye başkanı Bill Wells, ülkeye kaçak yollarla giren kişilerin kimliklerini yayınlayarak Türklerin de bu durumdan zarar gördüğünü belirtti. Neden Türklere ek tedbirler geliyor, sorusu Amerika televizyonlarında da tartışıldı.

Yayınladığı videoda ülkeye giriş yaptıktan sonra parçalanmış veya bir yere fırlatılmış olarak bulunan kimliklerden bahseden Başkan Wells, kimliği belirsiz mültecilere ID kartlarının dağıtılmasıyla ilgili güvenlik endişelerini dile getirdi.

Çinlilerin Meksika ID’leriyle girdiğinin altını çizen Wells, Türkiye kimliğiyle giren yabancı kişilerin de detaylarına yer verdi ve bu kişilerin sonrasında kendi ülke kimliklerine geçtiğini ya da kimlik kullanmadan kaçak bir şekilde ülkede yaşadıklarını belirtti.

Videoda can alıcı kısım ise şu sözleri oldu:

“Afganistan’dan gelen göçmenler, Meksika üzerinden yasa dışı olarak ABD’ye geçmek için Türk pasaportlarını kullanıyor.”

Sınıra 45 dakika uzaklıkta yer alan bölgede her gün devriye gezerken su şişesi çöpleri, antibiyotiklerin yanı sıra çok fazla kimlik bulan ekipler, bunların kimisinin yakılmış olduğunu kimisinin yırtılmış olduğunu belirtiyor.

Yasadışı göçmenlerin milliyetleri hakkında detay veren Belediye Başkanı Wells, çoğunluğun Çinli olduğunu söylüyor.

Bunun dışında Orta Doğu ve Latin Amerikalıların da kaçak yollarla geçtiğini belirtiyor.

TÜRK KİMLİKLERİYLE GEÇİYORLAR

Kaçak göçmen sorunu bir yana, sahte kimlikle geçişler bir yana…

Başkan Wells, bir haber merkezine yaptığı açıklamada özellikle Orta Doğuluların asıl pasaportlarıyla ülkeye girmediğini, çifte vatandaşlık aldıkları Türkiye kimliğiyle ülkeye girdiğini ve ardından benliklerine ait kartları yok etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sahte isimlerle yeni bir hayata başlamak isteyen bu insanlar bir anda ortaya çıkan “kimliksiz insanlar”.

Cumhuriyetçi Başkan, Demokrat olan Joe Biden’ın yönetimdeki eksikliğinden de bahsederek sınırların yeterince iyi korunmadığından ve bu nedenle düzensiz göçmenlerin arttığını belirtti.

TÜRKLERE DİĞER ÜLKELERDEN ULAŞIM ENGELİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

Son 10 yılda Türk pasaportunun dünyada en çok değer kaybeden pasaportlardan biri olduğu iddiası Türkiye Henley Pasaport Endeksi’ne göre, değerlendirilebilir.

Vizesiz seyahat edebilecek ülkeler arasında 109 ülke arasında 38’inci sıradan 52’ci sıraya düştü. Bu en güçlü pasaportlar listesini de belirlemektedir.

Bu bağlamda Türkiye 52.sırada yer alıyor.

Türkiye, 118 ülkeye vizesiz geçiş hakkına sahip.

Schengen haberlerinde Türklere verilmediği söylense de Dezenformasyonla İletişim Merkezi konuyla ilgili şunları söyledi:

“Büyükelçiliklerde, vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevular ileri tarihlere sarkabilmekte ve bu sorunu aşmak için ilgili büyükelçilikler çalışmalarını sürdürmektedir. Başvuruların kapatılması söz konusu değildir.”

DünyaSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir