Meteoroloji uyardı bu illere dikkat! 14 Haziran Cuma hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir - Haber Jet

Meteoroloji uyardı bu illere dikkat! 14 Haziran Cuma hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Haziran Cuma hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir verilerini paylaştı. 14 Haziran Cuma yurdun iç ve batı kesimlerinde öğle saatleri yerel olmak üzere sağanak yağışlar etkili olabilir. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrine devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji son yayınlanan hava durumu verilerine göre 14-20 Haziran tarihleri arasında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre Meteoroloji, 14 Haziran Cuma günü öğle saatlerinden itibaren İç Ege ve Marmara’nın güneyi ile İç Anadolu’nun batısında rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması konusunda uyardı. Ulaşımda aksamalar, çatı uçası, toz savrulması yaşanabilir.

Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yer olmak üzere kuvvetli yağışlar beklenmekte. Bu nedenle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

14 Haziran Cuma Hava Durumu nasıl, sıcaklıklar düşecek mi?

14 HAZİRAN CUMA HAVA DURUMU İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR

İstanbul

Parçalı ve az bulutlu olan hava zamanla çok bulutluya dönebilir. Öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kuvvetli ve etkili olacağı tahmin edilmekte bu nedenle oluşabilecek olumsuz koşulları karşı tedbirli olunması gerekiyor. Hava sıcaklığı 34 derecelere kadar çıkacak.

Ankara

Çok bulutlu bir hava hakim olurken öğle saatlerinden itibaren kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığı 34 derecelere kadar çıkacak.

İzmir

Az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağı İzmir’de sıcaklığın 38 dereceyi bulması bekleniyor. Ege bölgesinin iç kesimlerinde ise yağmur bekleniyor.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir