Günün kıyafeti: Çin'den gelen işe en kötü ve çirkin kıyafetlerle gitme akımı - Haber Jet

Günün kıyafeti: Çin’den gelen işe en kötü ve çirkin kıyafetlerle gitme akımı

Sosyal medyada son günlerde gündem olan işe en kötü ve çirkin kıyafetlerle ofise gitme akımı çok konuşuldu. "Gross Out Fit For Work" dünya çapında yankı bulurken günün kıyafeti tagi pek çok tweet aldı.

Genç ofis müdavimlerinin iş kıyafeti olarak iğrenç giysileri tercih etmesinin nedeni ise çok merak edildi.

GÜNÜN KOMBİNİ: EN ÇİRKİNİNİ SEÇ

Yani benimle hazırlan videoları oldukça popüler. TikTok, Instagram ya Youtube Shorts’ta sık sık görebileceğiniz bu tarz, belli kalıplardan çıkmak isteyenler tarafından biraz değişti.

Bu videolarda, video yayıncıları hazırlanma sürecini adım adım gösterir. Makyajdan kıyafete kadar farklı konseptlerle içerik üreten bu ekibe Çin’den genç işçiler, 8-5 çalışanlar, herkesin hayatının bu şekilde olmadığını göstererek bir tepki oluşturdu.

Geriye doğru adım atan bu ekip, topuklu ayakkabıların içine pamuklu çoraplar, diz boyu çizmelerle pijamalar, uyumsuz renkleri olan kıyafetleri tercih etti.

Günün kıyafeti: Çin'den gelen işe en kötü ve çirkin kıyafetlerle gitme akımı 2

Bu kapsamda “gençler çalışmak için neden her zaman güzel kıyafetler giyer”, sorusu sorgulandı.


TikTok’un Çin versiyonu olarak kullanılan Douyin’de çirkin iş kıyafetleriyle işe giden insanların videoları milyonlarca görüntüleme aldı.

#grossoutfitforwork ve #uglyclothesshouldbeforwork hashtag’leri dünya çapında gündem oldu. Tabi kimin en çirkin giyindiği üzerine de seçmeler yapılıyor.

Raporlarda yer alanlara göre, ilk aşamada patronlar bu durumdan oldukça rahatsız oldu. Ancak sahip oldukları her şeyi giyerek daha fazla tüketime dur demek isteyen bu gençlere destek geldi.

İş arkadaşlarından destek alamayanların yorumları bir yana, patronundan kıyafetlerini yıkaması ve güzel giyinmesi için para alan çalışanlar bir yana.

Günün kıyafeti: Çin'den gelen işe en kötü ve çirkin kıyafetlerle gitme akımı 3

Şangay’da çalışan ofis elemanı olan Hu Wei, Şubat ayında yerel haber ajansı Shangguan News’e şunları söyledi: “Sabah en geç 8:10’da evden çıkmam, sonra çalışmak için en az 45 dakika iki metro hattına binmem gerekiyor. Bazen ofise kahvaltı bile getiriyorum. Güzel kıyafetler seçmek için nasıl zamanım olabilir?” dedi.

İyi giyinmek, tüm gün iyi hissetmenizi sağlar bu kanıtlanmış bir gerçektir. Ama kime göre giyinmek? Bir tepki olarak büyüyen bu akım, özgürlüğe bir kez daha işaret ediyor.

İnsanlar bu tür kıyafetleri seçmek için çeşitli nedenler sunmuş olsa da, herkes onları anlamıyor.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı, özensiz iş kıyafetleri trendini tembel veya genç işçilerin hırs eksikliğini vurgulaması olarak gördü.

Uzmanlara göre ise “Düzgün giyinmek finansal beklentilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır… İş için temiz ve akıllı giyinirseniz, zihinsel durumunuz da aynı şekilde iyi olacaktır” dedi.

Çin’deki ağır çalışma koşullarının yanı sıra gelir dengesizliği de dikkat çeken sorunlardan. Aşırı soğuklarda işe gitmek zorunda kalanlar, sabah erkenden kahvaltı bile yapamadan ofise gitmek zorunda kalan çalışanlar, pandemi sırasında sürekli toplu işten çıkarılmalara maruz kalan işçiler bu süreci biraz daha devam ettirecek gibi.

Bazı akademisyenler bu trendin Çin’de 2021 yılında ortaya çıkan ve modern çalışma koşullarını kabul etmeyen bir aklım olan Tang Ping(Yan gelip yatma / Lying flat) akımının modaya uygulanmış olan bir versiyon olduğunu ifade etmekte.

Günün kombini olarak herkese dayatılan o pahalı kıyafetler yerine en rahat halinizle olmanız gerektiğini anlatan bu akım, henüz Türkiye’ye gelmedi. Gelse de ülkemizde ne kadar katılım olur bilemiyoruz.

Görsel kaynak: Douyin.com

Trend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir