Temu alışveriş yapanların yorumları sonrası güvenilir mi merak edildi! Çinli e-ticaret sitesi Türkiye'de de kullanıma açık - Haber Jet

Temu alışveriş yapanların yorumları sonrası güvenilir mi merak edildi! Çinli e-ticaret sitesi Türkiye’de de kullanıma açık

Çin merkezli e-ticaret, online alışveriş platformu Temu, 2022 yılında ABD'de faaliyete girdi. Tüketiciye geniş bir ürün yelpazesi sunan sitede özellikle düşük maliyetleriyle dikkat çekiyor. 100 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Temu, Türkiye'de de kullanma açık. Güvenirliliği açısından şüpheye düşen kullanıcıların Temu'dan alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken birkaç husus ön plana çıkıyor.

Temu, düşük maliyeti ve geniş ürün yelpazesi sebebiyle dünyanın dört bir yanında kullanıma açık. Doğrudan müşteriye satış yapan sitenin güvenilirliği, ürünlerin geldiği yerler gündeme geliyor.

TEMU ALIŞVERİŞ SİTESİ GÜVENİLİR Mİ?

Pek çok e-ticaret sitesi gibi Temu için de güvenilir olup olmadığı sorusu araştırılıyor. Ürünlerin ucuz olması nedeniyle oluşan bu soru işaretini gidermek için birkaç adıma dikkat etmek gerekiyor.

Doğrulanmış satıcıların ürünlerini sattığı sitede, satıcı puanları ve yorumlarını gözden geçirmek gerekiyor.

Temu’nun yasal bir site olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle dolandırıcılık ve bundan korunmak için yaptırımları mevcut.

Türkiye’de de benzer sorunların yaşandığını göz önünde bulundurarak alışveriş yapmak gerekli.

Bunun dışında Temu’nun Satın Alma Koruması Programı sayesinde alışverişinizi yaptıktan sonra 90 gün içinde para iadesi talep edilebiliyor.

Temu Türkiye'de var mı? Temu ürünleri Çin'den mi geliyor, boykot mu?

TEMU ÜRÜNLERİ ÇİNDEN Mİ GELİYOR?

PDD Holdings (Pinduoduo)’nun bir parçası olan Temu ürünleri genellikle Çin’den gelmektedir. Düşük maaliyetli ürünler olmasının nedenlerinden biride budur.

Ürünlerin Çin’den gelmesi teslimat sürelerini uzatabiliyor.

TEMU ALIŞVERİŞ YAPANLAR VE YORUMLARI

AliExpress benzeri olan sitede tek bir satıcı bulunmuyor, farklı kişiler şirketler oluşturarak buradan satış yapıyor.

Bu nedenle tıpkı diğer sitelerde olan güvenilirlik sorunu burada da bulunuyor.

Örneğin, AliExpress’te de aldığınız bir ürünün elinize ulaşmaması gibi bir risk her zaman var. Bu sürecin ardından satıcıyla iletişime geçilmekte. Her satıcının doğru bir biçimde yaklaşarak para iadesi yapacağının veya yapmayacağının garantisi ise ne yazık ki yok.

Temu’dan alışveriş yapanların sosyal medya paylaşımları bulunuyor, yorumlarda ürünlerden memnun kaldıklarını belirtiyorlar. Ancak ürünü eline ulaşmayan kişiler de bulunuyor.

Temu Türkiye'de var mı? Temu güvenilir mi? Temu güvenli mi?

TEMU BOYKOT MU?

Son dönemlerde Çinli e-ticaret sitesi Temu boykot mu sorusu gündemde. Çin’de Temu’nun tedarik zincirinde zorla çalıştırılan ve Çin zulmü altında olan Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı iddiası ortaya atılmıştı.

Bu nedenle Temu’nun boykot edilmesine yönelik çağrılar yapılmıştır.

Trend

Temu alışveriş yapanların yorumları sonrası güvenilir mi merak edildi! Çinli e-ticaret sitesi Türkiye’de de kullanıma açık” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Taha Taha

    Güvenilir bi site olsa bile Türkiyeye ürün gelmesi uzun sürüyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir