Yeniden test uçuşu yapacak SpaceX Starship 5 Haziran’da canlı olarak izlenebilecek - Haber Jet

Yeniden test uçuşu yapacak SpaceX Starship 5 Haziran’da canlı olarak izlenebilecek

SpaceX Starship izlemek için son 6 gün! Herkesin heyecanla beklediği Starship 4. test uçuşu 5 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek!

Elon Musk önderliğindeki uzay taşımacılığı şirketi SpaceX uzay araştırmalarında devrim niteliğinde projelere imza atmaya devam ediyor!

Bu projelerin başında gelen devasa uzay aracı Starship hem yeniden kullanılabilirliği hem de yüksek taşıma kapasitesi ile geleceğin uzay yolculuklarında kritik bir rol oynamayı hedefliyor.

SpaceX şimdiye kadar üç kez test uçuşu gerçekleştirdiği Starship roketi için dördüncü test uçuşuna hazırlanıyor. Bu heyecan verici uçuş uzay meraklıları ve teknoloji tutkunları için büyük bir merakla bekleniyor.

Spacex Starship ne zaman?

SPACEX STARSHIP NEREDEN İZLENİR?

Starship’in dördüncü test uçuşu SpaceX’in Teksas’taki Starbase tesisinden gerçekleştirilecek. FAA’dan gerekli onayın çıkması ile birlikte ekip roketi 5 Haziran Çarşamba günü Türkiye saati ile 15:00’da fırlatmayı planlıyor.

SpaceX bu heyecan verici anı X (Twitter) hesabı üzerinden canlı olarak yayınlayacak!

En güzel kısmı ise canlı yayın sırasında izleyiciler çoklu kamera açıları sayesinde fırlatma, aşama ayrılması ve Starship uzay aracının yörüngeye yerleştirilmesi gibi farklı aşamaları detaylı bir şekilde izleyebilecekler.

Bu kapsamlı yayın uzay meraklılarına ve teknoloji tutkunlarına benzersiz bir deneyim olacak.

Spacex Starship nereden izlenir?

SPACEX STARSHIP TEST UÇUŞU NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

SpaceX Starship roketinin dördüncü test uçuşunu 5 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirmeyi planladığını duyurdu. Fakat fırlatma zamanı ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) SpaceX’e fırlatma lisansını ne zaman vereceğine bağlı olarak değişebileceği de belirtilmişti.

Yaklaşık 120 metre yüksekliğinde ve 9 metre çapında olan Starship SpaceX’in en güçlü roketi olan Super Heavy ile kombine edilerek kullanılıyor.

Bu birleşim Starship’in daha önceki test uçuşlarında olduğu gibi uzaya çıkış ve geri dönüş süreçlerinde önemli veriler toplamasını sağlayacak.

Spacex Starship nereden izlenir?

STARSHİP’İN ÖNCEKİ UÇUŞLARI BAŞARISIZDI

Starship’in ilk iki test uçuşu geçen yıl gerçekleştirildi ve maalesef her ikisi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

İlk iki denemede roketler hedeflenen başarıya ulaşamadan infilak etti. Ancak yaklaşık iki ay önce gerçekleştirilen üçüncü test uçuşu önceki uçuşlara göre daha başarılı geçti.

Hedeflerin çoğunu karşılayan bu uçuş sırasında atmosfere yeniden giriş sırasında iletişim kesildi ve roket yine infilak etti. Tüm bunlara rağmen üçüncü test uçuşu açık ara en başarılı olanıydı ve SpaceX ekibine önemli veriler sağladı.

TeknolojiDünyaEditörün Seçtikleri

Yeniden test uçuşu yapacak SpaceX Starship 5 Haziran’da canlı olarak izlenebilecek” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Belinay Belinay

    Twitterden izleyeceğim

    Yanıtla
  • Emirhan Emirhan

    SpaceX Starship çok geliştirildi bu sefer YouTube’dan kesin izlenir

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir