Yarı çıplak yayın açanların ardından TikTok’un Türkiye’de yasaklanmasına yeşil ışık geldi - Haber Jet

Yarı çıplak yayın açanların ardından TikTok’un Türkiye’de yasaklanmasına yeşil ışık geldi

Türkiye'de son dönemde yarı çıplak, müstehcen videolar ve yayınlarla tepkilerin odağında olan TikTok'un ülkemizde yasaklanması gündemde. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'ın TikTok hakkındaki son açıklaması TikTok’un Türkiye’de yasaklanacağı sinyallerini verdi. Milyonlarca sosyal medya kullanıcı TikTok Türkiye'de yasaklandı mı merak ediliyor. TikTok kapanacak mı sorusunun yanıtı araştırılıyor.

Sosyal medyada kısa video paylaşım mecrası olarak bilinen TikTok, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı sonrası yasaklama kararı ile karşı karşıya. TikTok son günlerde yarı çıplak görüntülerle müstehcen yayınlar, akılalmaz rezilliklere konu olan paylaşımlar nedeniyle birçok tartışmayı beraberinde getirdi. TikTok’a kimi zaman bazı kullanıcıların paylaşımları ile rezilliklerin ardı arkası kesilmezken milyonlarca sosyal medya kullanıcısını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, dün gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada TikTok’un kapatılmasına ilişkin çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.

Yarı çıplak yayın açanların ardından TikTok’un Türkiye’de yasaklanmasına yeşil ışık geldi 2

TikTok’un ABD’de yasaklanmasına dikkat çeken Yayman yasaklara karşı olduklarını ifade ederken Türkiye’de benzer bir durumun yaşanabileceğini söyledi.

Genç nüfusun oldukça fazla olduğu ülkemizde internette 7 saat sosyal medyada ise 3 saat zaman geçiriyoruz. Yerel seçimler sonrası ilk kez “dijital telif” gündemiyle toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda paylaşılan Türkiye’nin dünyada en çok sosyal medya kullanan ülkelerden biri olduğu bilgisi ile bu verileri destekler nitelikteydi.

Yarı çıplak yayın açanların ardından TikTok’un Türkiye’de yasaklanmasına yeşil ışık geldi 3
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman

TİKTOK  TÜRKİYE’DE YASAKLANIYOR MU?

Hüseyin Yayman başkanlığındaki TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Tiktok Türkiye’de yasaklanabilir sinyalleri geldi.

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman Türkiye’de yasaklanacak mı sorusu ile sık sık gündeme gelen TikTok’un yasaklanmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı.

Sosyal medya platformlarından TikTok’un Amerika’da yasaklanmasının gündemde olduğunu hatırlatan Yayman, “Biz yasaklamalara karşıyız. Türkiye’de bu iş yasaklamaya kadar gidecek. Maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla, mesafe alamadığımız bir ilişki var.

TİKTOK HANGİ ÜLKELERDE YASAK

Afganistan

Avustralya

Belçika

Kanada

Danimarka

Hindistan

Pakistan

TeknolojiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir