X'in reklam yasağı kaldırıldı! Bant daraltmaya ramak kalmıştı - Haber Jet

X’in reklam yasağı kaldırıldı! Bant daraltmaya ramak kalmıştı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’ye temsilci atamayan X'e (eski adıyla Twitter) reklama yasağı uygulamıştı. BTK, uygulanan reklam yasağının bugün itibarıyla kaldırıldığını duyurdu.

Elon Musk yönetimindeki X, Türkiye’ye temsilci atamaması nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından reklam yasağına tabi tutulmuştu. Ancak bugün yapılan açıklama ile bu yasağın kaldırıldığı bildirildi. X’in Türkiye’ye temsilci ataması, yasağın kalkmasında etkili oldu.

X’İN REKLAM YASAĞI KALKTI MI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’de sosyal medya platformlarının temsilci bulundurma zorunluluğu getiren yasa kapsamında, yükümlülüklerini yerine getirmeyen X’e reklam yasağı uygulamıştı. Bu yasak, platformun reklam gelirlerini önemli ölçüde etkilemişti. BTK, X’in nihayet İstanbul’da temsilci atadığını ve resmî muhatap bildirdiğini açıklayarak, 19 Temmuz 2023’te yürürlüğe giren reklam yasağının kaldırıldığını duyurdu.

X reklam yasağı

BTK tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

Eski adıyla Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter/X) adlı sosyal ağ sağlayıcısının, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4’üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verilmiştir.

Karar, Resmî Gazete’de “X’e Reklam Verilmesinin Yasaklanması Kararının Kaldırılması Kararı” başlığı altında yayımlandı. Bu adım, Türkiye’de dijital platformların düzenlenmesi ve yasal çerçevede faaliyet göstermesi konusundaki düzenleyici çabaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Twitter'ın reklam yasağı kalktı mı?

BTK’nın bu kararı, dijital platformların Türkiye pazarında yasal uyumluluğun önemini bir kez daha ortaya koyarken, diğer sosyal medya sağlayıcılarına da benzer yükümlülükleri yerine getirmeleri için bir mesaj niteliğinde.

Teknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir