XBox Temmuz ayında mobil mağazasının açılacağını duyurdu - Haber Jet

XBox Temmuz ayında mobil mağazasının açılacağını duyurdu

Dünya genelinde milyonlarca oyuncunun vazgeçilmez markalarından biri olan Xbox heyecan verici bir adım atıyor! Geçtiğimiz dönemde Activision ile birleşme kararı alarak oyun endüstrisinde büyük bir yankı uyandıran Microsoft'un oyun kolu Xbox, mobil oyun dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Xbox mobil oyun sektöründe iddialı bir adım atmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük oyun markalarından biri olan Xbox Activision ile gerçekleştirdiği birleşme sonrasında yeni projeleri duyurmaya başladı. Bu kapsamda Temmuz ayında mobil oyun mağazasını hayata geçireceklerini duyurdu.

Xbox Temmuz Ayında Mobil Mağazasının Açılacağını Duyurdu

Microsoft Xbox, son dönemde yaptığı satın almalarla oyun dünyasında etkileyici bir konuma ulaşmıştı. Activision-Blizzard ve Bethesda Softworks gibi dev markaları bünyesine katarak gücünü daha da artıran Xbox, şimdi de mobil oyun alanına odaklanıyor. Xbox’ın başkanı Sarah Bond, yaptığı bir röportajda bu yeni girişimin detaylarını paylaştı.

Xbox Temmuz Ayında Mobil Mağazasının Açılacağını DuyurduSarah Bond’un ifadelerine göre, Xbox’ın mobil mağazası Temmuz ayında kullanıcılarla buluşacak. Phil Spencer tarafından daha önce duyurulan bu projenin, yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor. Mobil mağaza, Apple ve Google gibi platformların katı kurallarıyla uğraşmamak adına web tabanlı olarak tasarlanacak.

Xbox Temmuz Ayında Mobil Mağazasının Açılacağını DuyurduMobil oyun dünyasının Xbox için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Bond, yeni mağazanın oyunculara her platformda ortak bir oyun kütüphanesi ve ekosistemine erişim imkanı sunacağını belirtti. Ayrıca, Activision’ın mobil oyun pazarındaki deneyiminin bu projenin başarısında önemli bir rol oynayacağını da vurguladı.

Xbox Temmuz Ayında Mobil Mağazasının Açılacağını DuyurduXbox’ın mobil mağazası, ilk aşamada Candy Crush ve Minecraft gibi popüler oyunlarla kullanıcılara sunulacak. Ancak ilerleyen zamanlarda Xbox Game Studios’un oyunlarına ek olarak üçüncü parti geliştiricilerin ve dağıtıcıların da mağazada yer alması planlanıyor. Bu adımın, Xbox’ın bulut tabanlı oyun platformunu da daha geniş kitlelere ulaştırması bekleniyor.

TeknolojiEditörün SeçtikleriÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir