Sedan modeli gün sayıyor! Togg'un yeni modeli T10F, 2025'te yollarda olacak - Haber Jet

Sedan modeli gün sayıyor! Togg’un yeni modeli T10F, 2025’te yollarda olacak

Togg sedan modeli büyük ilgi topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg’un yeni modeli olan T10F isimli sedan modelini yakından inceledi. Büyük beğeni toplayan Togg sedan modeli ne zaman satışa çıkacak merak ediliyor. İşte Cumhurbaşkanın incelemelerde bulunduğu Togg T10F özellikleri…

Togg’un SUV modeli T10X’in ardından ikinci yeni model sedan olacak. Yeni modelin ismi ise T10F. Peki, Togg’un seda modeli T10F ne zaman satışa çıkıyor? İşte detaylar…

TOGG SEDAN T10F NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Togg sedan T10F modelinin, 2025 yılının Mart veya Nisan ayında piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Önce Türkiye’de satışa çıkacak olan araç, daha sonra Avrupa pazarına girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı TOBB Genel Kurulunun ardından Togg’un yeni modelinin standına uğradı ve T10F ile hatıra fotoğrafları çektirdi. İşte o kareler…

Togg T10F ne zaman çıkacak?

Togg sedan ne zaman çıkıyor?

TOGG T10F’NİN GELİŞİMİ

Araç ilk olarak Gebze’de Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte T10X ile birlikte bir konsept olarak tanıtıldı. Ocak 2022 tarihinde Las Vegas’ta düzenlenen CES 2022 fuarında dünya çapında tanıtıldı ve T10S (sedan) adını aldı.

9 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen CES 2024 fuarında seri üretim versiyonuyla tanıtıldı ve T10F adını aldı.

“T10F” ADI NEREDEN GELİYOR?

T10F adı, Togg’daki model koduna karşılık gelen bir atamaya sahiptir.[2] “T” harfi, aracın menşe ülkesi olan Türkiye’yi ve Togg markasını, “10” rakamları kompakt C segmentini ve “F” harfi ise fastback sedan gövde tipini ifade etmektedir.

T10F DIŞ TASARIM ÖZELLİKLERİ

Fastback gövde şekli, sedanın geleneksel sedanlardan daha sportif bir tasarım sunmasına olanak tanımaktadır.

Temel özellikler, ön kapıdan arka kapıya doğru şekillendirilmiş bir çizgi, kapı kolunun çevresini saran arka kanat kenarı ve C sütunundaki dikey krom öğedir.

Togg sedan T10F ne zaman çıkıyor?

T10F’nin tasarımı, hava akışını optimize eden gömme kapı kolları ve şekillendirilmiş tekerleklerle ayrıntılara ve aerodinamiğe vurgu yapmaktadır.

Togg sedan T10F ne zaman satışa çıkıyor?

Arka kanatların yüzeyi arka camın tabanını takip ederek entegre bir spoyler içermekte ve arka hacme farklı bir estetik katmaktadır. Arka direği kesmek iki tonlu bir çatı elde etmenizi sağlar. T10F’nin ön kısmında bumerang şekilli gündüz farları ve ön panele entegre edilmiş uzun, ince sinyal lambaları bulunur. Izgara, Türkiye’nin simgesi olan lale yapraklarını andıran girintiler ve krom eklentilerle şekillendirilmiştir.

Teknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir