Mobil oyun dünyasında bir devrim başladı: PSP oyunları artık iPhone'larda oynanacak - Haber Jet

Mobil oyun dünyasında bir devrim başladı: PSP oyunları artık iPhone’larda oynanacak

Apple kullanıcılarına müjdeli haber! Android kullanıcılarının tercihi olan PSP emülatörü App Store'a geldi. Bu gelişme PSP oyunlarını iPhone ve iPad gibi iOS cihazlarında oynamak isteyenler için büyük heyecan yarattı. İşte tüm detaylar...

PSP oyunlarını artık iPhone’larda oynamak mümkün hale geldi! Uzun bir süredir Android kullanıcılarına hizmet veren PSP emülatörü, sonunda iOS’un App Store platformuna da giriş yaptı. Bu heyecan verici gelişme, PSP oyunlarını iPhone ve iPad gibi iOS cihazlarında oynamak isteyen kullanıcılar için büyük bir adım olarak nitelendiriliyor.

Mobil Oyun Dünyasında Bir Devrim Başladı: Psp Oyunları Artık Iphone’larda OynanacakSony’nin efsanevi taşınabilir oyun konsolu PSP’ye ait oyunları oynamak isteyenler için Android platformunda pek çok PSP emülatörü zaten bulunuyordu. Fakat Apple’ın App Store politikaları nedeniyle, iOS kullanıcıları uzun bir süredir resmi bir PSP emülatörüne erişemiyordu. Ek olarak son dönemde Apple’ın politikalarında yapılan değişiklikler, bu durumu değiştirdi ve PPSSPP adlı PSP emülatörü App Store’da yayınlandı.

Mobil Oyun Dünyasında Bir Devrim Başladı: Psp Oyunları Artık Iphone’larda OynanacakPPSSPP’nin iOS versiyonu, Android versiyonlarına kıyasla bazı sınırlamalara sahip olsa da, bu gelişme PSP oyunlarını iPhone ve iPad gibi iOS cihazlarında oynamak isteyenler için büyük bir avantaj sağlıyor. Emülatörün iOS sürümünde şu anda MoltenVK aracılığıyla Vulkan desteği, Magic Keyboard (iPad Klavyesi) desteği ve JIT yeniden derleyici desteği gibi bazı özellikler henüz etkinleştirilmemiş durumda. Fakat geliştiricilerin gelecekte bu özellikleri eklemeyi planladığı belirtiliyor.

Mobil Oyun Dünyasında Bir Devrim Başladı: Psp Oyunları Artık Iphone’larda OynanacakHenrik Rydgard iOS için PPSSPP’nin onaylandığını resmi olarak duyurdu. Ancak Apple’ın politikaları nedeniyle bazı özelliklerin eksik olduğunu belirtti. JIT yeniden derleyicisi, Apple’ın kuralları ile çatıştığı için hiçbir zaman eklenemeyecek. JIT’nin eklenmemesi emülatörün performansını etkileyebilir, ancak iOS cihazlarının güçlü teknik özellikleri sayesinde PSP oyunlarının büyük bir kısmını tam hızda oynatmaya devam edebilecekleri belirtiliyor.

Mobil Oyun Dünyasında Bir Devrim Başladı: Psp Oyunları Artık Iphone’larda OynanacakPPSSPP’yi iOS 12.0 veya sonraki bir sürümü çalıştıran herhangi bir iPhone’a doğrudan App Store’dan indirebilir durumda. Uygulama ayrıca iPad, iPod touch ve Apple Vision Pro ile de uyumlu. Bu sayede de kullanıcılar artık favori PSP oyunlarını iOS cihazlarında oynamanın keyfini çıkarabilirler.

TeknolojiEditörün SeçtikleriÖne Çıkan Haberler

Mobil oyun dünyasında bir devrim başladı: PSP oyunları artık iPhone’larda oynanacak” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Emre Emre

    Böyle olması çok iyi olmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir