Google'ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı - Haber Jet

Google’ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı

Google, iPhone kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme duyurdu: "Circle to Search" özelliği artık iPhone'larda kullanılabilecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların ekran görüntüleri üzerinde belirli bir bölgeyi seçerek anında arama yapmalarını sağlıyor.

Teknoloji devi Google, iPhone kullanıcıları için heyecan verici bir yeniliği duyurdu: “Circle to Search” özelliği artık iPhone’larda kullanılabilir hale geldi. Bu hamle, iPhone kullanıcılarının ekran görüntüsü alırken metin kopyalama, çeviri yapma veya görsel arama gibi işlemleri daha hızlı ve kolay hale getirme imkanı sunuyor.

Google'ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı 2

GOOGLE CIRCLE TO SEARCH ÖZELLİĞİ ARTIK IOS’TA

Google’ın yeni arama deneyimi “Circle to Search”, merak ettiğiniz bir öğeyi telefon ekranınızda daire içine alarak arama yapabilmenizi sağlıyor. Bu özellik, Google Lens’e benzerliğiyle dikkat çekiyor ve kullanıcıların Google uygulamasını açmadan doğrudan ekranlarında arama yapmalarına olanak tanıyor.

Google'ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı 3

Circle to Search’ü kullanmak oldukça basit. Üç düğmeli navigasyon kullananlar ana ekran düğmesine, hareketle navigasyon kullananlar ise navigasyon koluna uzun basarak bu özelliğe erişebilirler. Ardından, seçilen öğeyi daire içine alarak arama yapmak mümkün olacak. Özellik, kullanıcıların o anda kullandıkları uygulamanın veya ekranın üstünde görünecek ve metinlerden görüntülere kadar çeşitli öğeleri arayabilecekleri bir arayüz sunacak.

Google'ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı 4

Circle to Search özelliği, kullanıcıların arama yapmak için uygulamalar arası geçiş yapma külfetini ortadan kaldırırken, Google’ın çoklu arama (multi-search) özelliğine de destek sağlıyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar fotoğraf çektiği öğeler hakkında detaylar ekleyebilecek ve görsel aramalarını geliştirmek için karmaşık sorular da sorabilecekler.

Google'ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı 5

IPHONE CİHAZLARDA GOOGLE CIRCLE TO SEARCH KULLANIMI

Google’ın bu hamlesi, iPhone kullanıcılarına ekran görüntüsü alırken metin kopyalama, çeviri yapma veya görsel arama gibi işlemleri daha hızlı ve kolay hale getirme imkanı sunarken, aynı zamanda Google Lens ve iOS Kısayolları gibi araçları kullanarak iPhone’larda da daha iyi bir arama deneyimi sunma çabasını yansıtıyor.

Google'ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı 6

Kullanıcılar, bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar uygulamasını kullanabilirler ve böylece ekran görüntüsü alındıktan sonra metin kopyalama, çeviri yapma veya görsel arama gibi işlemleri kolayca gerçekleştirebilirler. Bu gelişme, iPhone kullanıcılarının bilgiye daha hızlı ve kolay erişimini sağlamanın yanı sıra, Google’ın yenilikçi ve kullanıcı odaklı yaklaşımını da bir kez daha gösteriyor.

TeknolojiEditörün SeçtikleriGündem

Google’ın Circle to Search özelliği iOS cihazlarda kullanıma açıldı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Sevim Sevim

    İhtiyacı olunan bir özellik ?

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir