Bayraktar TB2 SİHA dünyada bir ilk ile tarihe geçti! Fıçı tonosu manevrasını 3 kez denedi hepsinde başarılı oldu - Haber Jet

Bayraktar TB2 SİHA dünyada bir ilk ile tarihe geçti! Fıçı tonosu manevrasını 3 kez denedi hepsinde başarılı oldu

Bayraktar TB2'den bir dünya rekoru daha geldi. Milli SİHA Bayraktar TB2, otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirdi. Ayrıca 2014 yılında envantere giren Bayraktar TB2, 800 bin uçuş saatini de başarıyla geride bıraktı. Böylelikle Bayraktar TB2 gökyüzünde en uzun süre görev yapan Türk yapımı hava aracı oldu.

Dünya havacılık tarihinde bir ilk yaşandı. Bu ilki Bayraktar TB2 gerçekleştirdi.

Bayraktar TB2, Dünya havacılık tarihinde otonom fıçı tonosu gerçekleştiren ilk Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) oldu ve tarihe geçti.

Bayraktar TB2’den bir dünya rekoru daha geldi. Milli SİHA Bayraktar TB2, otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirdi.

TB2 motoru yerli mi?

Baykar Bayraktar Taktik Blok 2, Baykar Savunma tarafından üretilen silahlı insansız hava aracıdır. 2014 yılında envantere giren Bayraktar TB2, 800 bin uçuş saatini de başarıyla geride bıraktı. Böylelikle Bayraktar TB2 gökyüzünde en uzun süre görev yapan Türk yapımı hava aracı oldu.

Askerî ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak tasarlanan Baykar Bayraktar TB2 tüm alt yapısı ile Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Pençe Operasyonları’nda ve Suriye İç Savaşı’na müdahalesi süresince yaptığı askerî operasyonlarda gösterdiği başarı ile dünya tarihinde çok konuşulan Bayraktar TB2 SİHA bir başka başarıya daha imza attı.

TB2 SİHA’DAN 3 DENEME VE 3 BAŞARI

Dünya havacılık tarihine adını yazdırmayı başaran TB2 SİHA manevra test uçuşlarında otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla tamamladı.

Fıçı tonosu manevrasını 3 kez denedi hepsinde başarılı oldu.

OTONOM FIÇI TONOSU NE DEMEK?

Otonom fıçı tonosu bir uçağın göreceli ileri hareketi etrafında sarmal bir dönüş gerçekleştirmesidir.

Uçağın burnunun orijinal uçuş yolu boyunca sivrildiği bir manevradır.

Bir uçağın hem uzunlamasına hem de yanal eksenlerinde tam bir dönüş yapması ve orijinal yönünü koruyarak sarmal bir yol izlediği hava manevrasıdır.

Fıçı tonosu manevrası, çatışma anında savaş uçaklarının hedef olmaktan kaçmak için kullandığı önemli manevralardan biridir.

BAYKAR’IN TB2 SİHA’SI TARİHE GEÇTİ

TB2 bu manevrasıyla, otonomi ve aerodinamik açıdan test kabiliyetlerinin ne kadar gelişmiş olduğunu bir kez daha kanıtladı.

TB2 SİHA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Bayraktar Tb2 Sİha Dünyada Bir Ilk Ile Tarihe Geçti! Fıçı Tonosu Manevrasını 3 Kez Denedi Hepsinde Başarılı Oldu

TeknolojiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir