Apple endüstriyel düzleştirici ile yaratıcı nesnelerin yok edildiği tepki alan yeni iPad reklamı için özür diledi - Haber Jet

Apple endüstriyel düzleştirici ile yaratıcı nesnelerin yok edildiği tepki alan yeni iPad reklamı için özür diledi

eknoloji devi Apple’ın yeni iPad reklamı gündemde. Piyano, video kameralar ve boya kutuları gibi birçok farklı yaratıcı nesnelerin endüstriyel bir düzleştirici tarafından ezilerek yok edildiği yeni iPad Pro reklamı nedeniyle tepkiler büyüdü. Perşembe günü yayınlanan reklam, şirketin kurucusu Steve Jobs'un ve genel misyonunun aksine algılanarak birçok kişi tarafından eleştirildi. Bu tepkilerin ardından Apple, reklamın yayınlanmasından kısa bir süre sonra açıklama yaparak özür diledi. İşte o reklam filmi ve açıklamlara ilişkin detaylar...

Apple iPad Pro’nun son reklamıyla büyük bir tepki çekti. Şirketin perşembe günü yayınladığı yeni iPad Pro reklamı, yaratıcı nesnelerin bir endüstriyel düzleştirici tarafından yok edilmesini içeriyordu. Piyano, video kameralar ve boya kutuları gibi çeşitli yaratıcı nesnelerin ezilerek yok edilmesi, Steve Jobs’un ve Apple’ın savunduğu yaratıcılık misyonuyla çeliştiği gerekçesiyle pek çok kişinin olumsuz tepkisine neden oldu.

Apple Endüstriyel Düzleştirici Ile Yaratıcı Nesnelerin Yok Edildiği Tepki Alan Yeni Ipad Reklamı Için özür Diledi

Tepkilerin ardından Apple, reklamın yayınlanmasından kısa bir süre sonra açıklama yaparak özür diledi. Şirketin pazarlama iletişimlerinden sorumlu başkan yardımcısı Tor Myhren, yaptığı açıklamada, “Yaratıcılık Apple’ın DNA’sında yer alıyor ve dünyanın her yerindeki yaratıcıları güçlendiren ürünler tasarlamak bizim için son derece önemli. Amacımız kullanıcıların kendilerini ifade etme yollarını her zaman takdir etmek ve fikirlerini iPad aracılığıyla hayata geçirmek. Bu videoyla hedefi kaçırdık ve üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Apple Endüstriyel Düzleştirici Ile Yaratıcı Nesnelerin Yok Edildiği Tepki Alan Yeni Ipad Reklamı Için özür DilediAdı “Crush” olan reklam filminde Apple yaratıcı nesneleri yok ederek arkasında bir iPad Pro bırakıyordu. Şirket reklamın YouTube kanalında ve CEO Tim Cook’un sosyal medya hesabında milyonlarca kez izlendiğini belirtti. Ancak Apple, reklamın hiçbir zaman televizyonda yayınlanmadığını ve televizyon yayını planlarının iptal edildiğini açıkladı.

Apple Endüstriyel Düzleştirici Ile Yaratıcı Nesnelerin Yok Edildiği Tepki Alan Yeni Ipad Reklamı Için özür DilediApple’ın bu özrü, şirketin müşteri odaklı imajını koruma çabası olarak görülüyor. Reklamın yayınlanmasının ardından gelen olumsuz tepkiler, şirketin yaratıcılık ve kullanıcı deneyimi odaklı politikalarıyla uyumlu olmadığı düşünüldüğü için bu özür dikkat çekti.

APPLE’IN ÖZÜR DİLEDİĞİ IPAD PRO REKLAM FİLMİ

TeknolojiGündemTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir