Puanlar eşit olursa neye bakılır? Süper Lig’de şampiyonluk hesapları - Haber Jet

Puanlar eşit olursa neye bakılır? Süper Lig’de şampiyonluk hesapları

Lider Galatasaray son 2 haftaya 6 puan farkla Fenerbahçe’nin önünde giriyor. Şampiyonluğa çok yakın olan sarı-kırmızılıların bu hafta oynayacağı Fenerbahçe derbisinde 1 puan alması şampiyonluk için yeterli olacak. İhtimaller arasında Fenerbahçe’nin son 2 maçı kazanıp, Galatasaray’ın ise 2 maçı da kaybetmesi var. Peki, Puanlar eşit olursa neye bakılır? İşte ikili averaj ve genel averaj senaryoları!

Süper Lig’in bitimine son 2 hafta kaldı. Şampiyonluğa çok yakın olan Galatasaray 1 puan daha alırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe’nin ise işi çok zor.

PUANLAR EŞİT OLURSA NEYE BAKILIR 2024?

Süper Lig’de puanlar eşit olursa ilk önce ikili averaja bakılır. İkili averaj da eşitse genel averaja bakılmaktadır. Eğer genel averajda da eşitlik olursa takımların bir sezonda attığı gol sayılarına bakılır.

GALATASARAY İLE FENERBAHÇE EŞİT PUANDA OLURSA NE OLACAK?

Süper Lig’in bitimine 2 hafta kala Galatasaray 99 puanla 1. sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise 93 puanla 2. sırada yer almaktadır. İki takım arasında 6 puan fark var.

Fenerbahçe önümüzdeki hafta Galatasaray’ı yener ve son hafta oynayacağı İstanbulspor maçını kazanırsa 99 puana ulaşacak.

Galatasaray, Fenerbahçe maçının yanı sıra son hafta oynayacağı Konyaspor maçını da kaybederse 99 puanda kalacak ve Fenerbahçe ile puanları eşitlenmiş olacak.

Bu durumda ikili averaja göre Fenerbahçe şampiyon olur.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maç berabere bitmişti. Senaryoya göre, ligin ikinci yarısında oynanan derbiyi Fenerbahçe kazandığı için ikili averaj üstünlüğü Fenerbahçe’ye geçer ve sarı-lacivertliler bu senaryo ile sezon sonu şampiyonluğa ulaşabilir.

GALATASARAY’A ŞAMPİYONLUK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Galatasaray önümüzdeki hafta oynayacağı Fenerbahçe derbisinde en az 1 puan ile sahadan ayrılırsa ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu garantilemiş olacak.

Puanlar eşit olursa neye bakılır 2024?

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir