Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Filistin bayrağı açıp dabke dansı yaptı, Avrupa Federasyonu tehdit etti - Haber Jet

Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Filistin bayrağı açıp dabke dansı yaptı, Avrupa Federasyonu tehdit etti

Wushu  Kung Fu Dünya Şampiyonu seçilen ve madalya aldığı esnada Filistin bayrağı açarak dabka dansı yapan Necmettin Erbakan Akyüz'ün şampiyonluğu iptal edildi. Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'nun şampiyonluğunu iptal etmesinin ardından Necmettin Erbakan Akyüz'e soruşturma açıldığı da belirtildi.

6 kez Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonu olan Necmettin Erbakan Akyüz’ün hayatı, biyografisi ve spor kariyerinde başarılara imza attı.

17 Aralık 2023 tarihinde  Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda altın madalya kazandıktan sonra kürsüde Filistin bayrağı açıp dabke dansı yapan Necmettin Erbakan Akyüz, İsrail zulmünü protesto etti. Bu hareketi Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından kınandı ve Akyüz hakkında soruşturma açıldı.

Akyüz’ün dün yaptığı açıklamanın ardından yeniden gündeme gelen konuya göre madalyası ve şampiyonlukları geri alınabilir.

“DEĞERLERİMİZE AYKIRI”

Federasyonun yaptığı açıklamada değerlerimize aykırı denmesinin ardından, “Sizin değeriniz yok” diyerek seslenen Akyüz, “Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten.” dedi.

Akyüz, Filistinlilere yapılan zulme karşı sessiz kalmayacağını ve bu cezanın gurur verici olacağını da sözlerine ekledi.

NECMETTİN ERBAKAN AKYÜZ’ÜN BİYOGRAFİSİ

22 yaşındaki genç sporcu aslen Sakaryalıdır. Babası Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın korumasıdır.

Anneleri Fatma Akyüz ise Wushu Kung Fu milli takımı antrenörüdür.

Necmettin Erbakan Akyüz’ün ablası Elif Akyüz’de kendisi gibi Wushu Kung Fu yapmaktadır.Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Filistin bayrağı açıp dabke dansı yaptı, Avrupa Federasyonu tehdit etti 2

Akyüz kardeşler toplamda 12 dünya şampiyonluğu elde etmiştir.

16 Aralık 2023’te katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda 2 şampiyonluk alan Akyüz, kürsüye çıktığı esnada Filistin Bayrağı açarak İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmiş ve meşhur “dabka” dansını yapmıştı.

Kürsüden indikten sonra hakkında soruşturma açan Avrupa Federasyonu, şampiyonluğunu geri aldığı öğrenildi.

Ardından Instagram hesabı üzerinden açıklama yapan Akyüz, “Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz…Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı.” sözleriyle konuyla alakalı görüşlerini ifade etti.

SporGündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir