Manchester City ‘’ayrımcılık mağduru’’ olduğu gerekçesiyle Premier Lig'e dava açtı - Haber Jet

Manchester City ‘’ayrımcılık mağduru’’ olduğu gerekçesiyle Premier Lig’e dava açtı

Manchester City Premier Lig davası büyük ses getirdi! İngiliz kulüp aynı zamanda kural ihlali yaptığı iddiası ile Premier Lig ile ayrı bir davada daha karşı karşıya gelecek.

Manchester City futbol dünyasında ses getirecek bir adım atarak Premier Lig’e karşı hukuki bir savaş başlattı!

İngiliz kulüp lig yönetiminin sponsorluk anlaşmalarını kısıtlayan kurallarını eleştirdi. Manchester City Premier Lig kurallarının ayrımcılığa yol açtığını iddia ediyor.

Manchester City Premier Lig'e dava neden açtı?

MANCHESTER CITY PREMIER LIG DAVASI NEDİR?

Premier Lig’in İlişkili Taraf İşlemleri (Related Party Transactions) kuralları, kulüplerin sahipleriyle bağlantılı şirketlerle yaptıkları ticari anlaşmalarda aşırı fiyatlandırmaların önüne geçmeyi baz almaktadır.

Bu noktada Manchester City, bu kuralların Körfez kökenli sponsorluk anlaşmalarını hedef alarak adaletsizlik yarattığını savunuyor.

Özellikle de Newcastle United’ın Suudi Arabistanlı bir konsorsiyum tarafından satın alınmasının ardından bu kuralların daha da sıkılaştırılmasından dolayı Manchester City mağdur olduğunu belirtti.

Manchester City Premier Lig'e dava neden açtı?

MANCHESTER CITY PREMIER LİG’E NEDEN DAVA AÇTI?

Manchester City avukatlarının 16 Şubat’ta Premier Lig’e karşı dava açtığını açıkladı.

165 sayfalık yasal belgede kulüp, kendilerini ayrımcılığa uğramış olarak tanımlayarak bu kuralların iptal edilmesini ve tazminat talep etti.

Manchester City’nin hukuk mücadelesi, pazartesi günü başlayacak olan özel tahkim duruşmasında gündeme gelecek ve sürecin de iki hafta süreceği bildirildi.

Manchester City kime dava açtı?

MANCHESTER CITY DAVASI PREMIER LİG KULÜPLERİNİ DE ETKİLEYEBİLİR

Manchester City Premier Lig’deki diğer kulüpleri de bu dava sürecine katılmaya davet etti.

Kulüp, rakiplerini sahadaki başarılarını etkilemek amacıyla bu kuralları desteklemekle suçluyor ve Körfez mülkiyetine karşı ayrımcılık yapıldığını iddia ediyor.

Manchester City ‘’ayrımcılık Mağduru’’ Olduğu Gerekçesiyle Premier Lig’e Dava Açtı

PREMIER LİG – MANCHESTER CITY DAVASINDA KURAL İHLALİ SÖZ KONUSU

Başka bir dava da Manchester City’nin Premier Lig yönetmelikleri ve Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal ettiği iddialarıyla bağlantılı.

Manchester City 2009-10 ve 2017-18 sezonları arasında oyuncu ve menajer tazminatları için doğru mali bilgilerin sağlanmadığı ve UEFA’nın mali kurallarının ihlal edildiği suçlamalarıyla da karşı karşıya.

Kasımdaki duruşmanın altı hafta süreceği ve sonuçlarının Manchester City için ciddi ölçüde finansal yaptırımlarla sonuçlanabileceği belirtiliyor.

SporGündem

Manchester City ‘’ayrımcılık mağduru’’ olduğu gerekçesiyle Premier Lig’e dava açtı” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir