Derin Galatasaray nedir? Futbolun perde arkasındaki gücü - Haber Jet

Derin Galatasaray nedir? Futbolun perde arkasındaki gücü

Türkiye'nin en büyük ve köklü spor kulüplerinden olan Galatasaray taraftarları tarafından sosyal medyada son zamanlarda "Derin Galatasaray" tabiri sık bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca taraftarlar "Derin Galatasaray ayini" adını verdikleri bazı fotoğrafları paylaşıyor. Konu ile ilgisi olmayan taraftarlar ise ne anlama geldiği ve ilk nasıl ortaya çıktığını merak ediyor.

Galatasaray Spor Kulübü 1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi’nde kurulmuştur.

Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan kulüp en çok futbol takımı ile ön plana çıkıyor.

Kulübün futbol takımı kuruluşundan bu zamana kadar 23 kez Süper Lig şampiyonu, 18 kez Türkiye Kupası, 17 kez Türkiye Süper Kupası ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası’nı kazanmıştır.

Başarılarla dolu bir tarihi bulunan takımın taraftarları son zamanlarda sosyal medyada “Derin Galatasaray” terimini sık sık kullanmaya başladı.

Derin Galatasaray nedir? Futbolun perde arkasındaki gücü 2

Galatasaraylı taraftarlar sosyal medyada “Derin Galatasaray ayini” adlı siyah kıyafetler giyerek maçlardan önce fotoğraflar paylaşıyorlar.

Konu ile ilgilisi olmayan taraftalar ise bu terimin ne anlama geldiğini ve ilk nasıl ortaya çıktığını ise merak ediyor.

Derin Galatasaray nedir?

Derin Galatasaray terimi ilk olarak bundan 14 yıl önce 2006 senesinde spor yazarı Levent Tüzmen tarafından kullanılmıştır.

Ancak Derin Galatasaray tabiri 2007 yılında spor yorumcusu Ahmet Çakar tarafından kullanıldıktan sonra popüler bir hale gelmeye başlamıştır.

Ahmet Çakar Derin Galatasaray’ı şu şekilde tarif etmiştir:

“Galatasaray’ın gerçek sahibi liselilerdir. Başkanlar ya da yöneticiler her zaman liseli olmayabilir ama Galatasaray’ı liseliler yönetir.”

Derin Galatasaray nedir? Futbolun perde arkasındaki gücü 3

2011 yılında ise Galatasaray Lisesi mezunu iş insanı İnan Kıraç’ın kulübün başkanı Adnan Polat’a “Koltuğu terk et” çağrısının ardından Derin Galatasaray tekrar gündeme gelmiştir.

Polat’ın iddialarının ardından gazeteci ve Galatasaray Lisesi mezunu Fatih Altaylı “Derin Galatasaray diye bahsettikleri, benden bahsediyor. İnan Kıraç’tan bahsediyor. İsim vermeye gerek olmadan yani bizi derin Galatasaray olarak görüyor. Biz derin Galatasaray falan değiliz. Biz hakiki, öz bildiğin Galatasaraylıyız.” demiştir.

Eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren ise verdiği bir röportajda Galatasaray’da İnan Kıraç “Evet” demeden başkan olunamayacağını ve adaylardan onun gösterdiği kişinin seçildiğini belirtmişti.

Derin Galatasaray ne demek?

Yine konu ile ilgili Altaylı bir başka konuşmasında Derin Galatasaray olmadığının altını çizerek “Diyorlar ya duayenler el koydu. Duayenler el mel koymadı. duayenlerin Galatasaray’da her hangi bir şeye el koymaya güçleri kalmamış zaten. Derin Galatasaray yoktur. Bu tamamen yalan. İnan Kıraç’ı Galatasaray kulübünde kimse umursamaz. Kıraç’ın kendi arkadaş çevresinde bir ağırlığı vardır. Bir saygınlığı da vardır ama bir etkisi önemi yoktur. Herkes İnan Kıraç’ı sever sayar ama o işaret etti diye kongrelerde başka bir yerlerde bir şeyler değişmez. Ama İnan Kıraç her iyi Galatasaraylı’nın kokladığı gibi havayı kokladı. Bir çıkış yaptı ve bunu kendisi organize etmiş gibi gösterdi. Oysa çok belliydi. Ben bu yazıyı İnan Kıraç’ın televizyona çıkıp o meşhur konuşmayı yapmasından hemen hemen 2.5 ay önce yazmıştım” dedi.

Derin GS ne anlama gelir, kimler?

Bütün bu olaylar Derin Galatasaray tabirinin geçmişte de gündeme gelmesine neden olmuştur.

Ancak Derin Galatasaray ile ilgili iddialar kanıtlanamamış ve sosyal medyada günümüzde bir espri konusu haline gelmiştir.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir