Boynuz kulağı geçti! Chelsea'nin yeni teknik direktörü olarak Guardiola'nın yardımcısı seçildi - Haber Jet

Boynuz kulağı geçti! Chelsea’nin yeni teknik direktörü olarak Guardiola’nın yardımcısı seçildi

Chelsea'nin yeni teknik direktörü herkesi heyecanlandırdı! Pep Guardiola'nın eski yardımcısı olan Enzo Maresca Chelsea ile bir sözleşme imzalayacak!

Chelsea teknik direktör arayışını sonlandırdı! Başarılı teknik direktör Pep Guardiola’nın eski yardımcısı olan Enzo Maresca artık Chelsea’de olacak.

Chelsea'nin yeni teknik direktörü kim?

CHELSEA’NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ HEYECAN YARATTI

İngiliz kulübü Chelsea 44 yaşındaki İtalyan asıllı teknik adam Maresca ile 5+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Özellikle de Chelsea taraftarları bu haberin üzerine büyük bir heyecan duydular. Sosyal medyada hızla gündeme oturan Chelsea yeni teknik direktörü sevinçle karşılanacak gibi duruyor.

Chelsea'nin yeni teknik direktörü kim?

Sezon bittiği gibi Chelsea Mauricio Pochettino ile yollarını ayırdı. Pochettino’nun yönetiminde beklenen başarıyı elde edemeyen Chelsea hemen yeni bir teknik direktör arayışına girmişti.

Bu süreç içerisinde kulüp birçok farklı ismi değerlendirse de takıma yeni bir soluk getirecek olan Enzo Maresca’da karar kıldığını belirtti.

ENZO MARESCA VE FUTBOL KARİYERİ KONUŞULUYOR

Enzo Maresca futbol dünyasında geniş ve oldukça başarılı bir deneyime sahip olması ile bilinmekte. İtalyan asıllı teknik direktör Ascoli, Sevilla, West Ham ve Manchester City gibi büyük ve başarılılı kulüplerde teknik direktörlük görevi yapmıştı.

Boynuz kulağı geçti! Chelsea'nin yeni teknik direktörü olarak Guardiola'nın yardımcısı seçildi 1

Özellikle de Manchester City’de Pep Guardiola’nın yardımcısı olması futbol bilgisini ve teknik yeteneklerini daha da geliştirmesine büyük bir fırsat tanımıştı.

Tüm bunların yanında Enzo Maresca, Vincenzo Montella ve Manuel Pellegrini gibi deneyimli teknik direktörlerle de çalışarak kariyerinde birçok başarıya da imza attı.

Chelsea'nin yeni teknik direktörü kim?

MARESCA CHELSEA’NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Geçtiğimiz sezonda Leicester City’yi çalıştıran Maresca takımını 97 puanla Championship’te şampiyon yaparak Premier Lig’e yükseltmeyi başardı.

Bu başarısı Maresca’nın teknik direktörlük kariyerindeki en önemli dönüm noktalarından biri oldu. Chelsea ise yeni teknik direktör arayışındayken Enzo Maresca’yı değerlendirmede gecikmedi.

SporGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir