Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu B+'ya yükseltti - Haber Jet

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notunu B+’ya yükseltti

ABD merkezli uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standart Poors Global, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Türkiye'nin kredi notu kaç oldu, kredi not B yada B+ ne demek sorularının cevapları araştırılıyor.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti. Kredi notu olarak B+’nın ne anlama geldiğine dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Amerika merkezli Standart Poors Global, Türkiye’nin kredi notunu B+’ya yükseltmesiyle görünümünü pozitif olarak korudu.

Tüketici fiyatlarının bu yıl yüzde 55.8, gelecek yıl yüzde 27,3 olması bekleniyor.

Karar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin güçlenmesi ve para politikalarının etkisiyle görünümünün olumluya dönebileceği beklentisine göre alındı.

Olumlu görüşler bildiren kuruluş, yerel seçimlerin ardından Türkiye’deki siyasi belirsizliğin azalması, yeni kurulan ekiple Türk ekonomisinin ve enflasyonun dengelenebileceği öngörülüyor.

Mart ayında B olarak belirlenen kredi notunun görünümü durağan ya da negatif olarak görünmüştü.

KREDİ NOTUNUN B+ OLMASI NE DEMEK?

Kredi notunun B+ olması şu anda finansal yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesine sahip ancak olumsuz ekonomik ve finansal koşulları karşı hayli hassas durumda olmasına denir.

Son DakikaEkonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir