Schengen vizesi derdi bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu vize ücreti zam oranını açıkladı - Haber Jet

Schengen vizesi derdi bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu vize ücreti zam oranını açıkladı

Schengen vizesi almak Türk vatandaşları için giderek zorlaşıyor ve maliyetli hale geliyor! Avrupa Birliği Komisyonu'nun aldığı kararla Schengen vizesi ücretlerine yüzde 12 zam yapılacak.

Avrupa Birliği Komisyonu Schengen vizesi ücretlerine yüzde 12 zam yapma kararı aldı! Türk vatandaşlarının seyahatlerinde kritik bir rol oynayan Schengen vizesi artık daha yüksek bir maliyetle gelecek.

Schengen Vizesi Derdi Bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu Vize ücreti Zam Oranını AçıkladıSchengen vizesi ücretleri 11 Haziran 2024 tarihinden itibaren yüzde 12 oranında artırılarak 90 avroya (yaklaşık 3 bin 150 TL) yükselecek.

Schengen vizesi başvuruları artış gösterirken, vize ücretleri de bu talebe paralel olarak düzenli aralıklarla revize ediliyor. Özellikle Türk vatandaşları için vize alma süreci son derece önemli bir konu haline gelmiş durumda.

Schengen Vizesi Derdi Bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu Vize ücreti Zam Oranını Açıkladı

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da vize ücretlerine yapılan zam Türk vatandaşlarının seyahat maliyetlerini artıracak.

Schengen Vizesi Derdi Bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu Vize ücreti Zam Oranını AçıkladıSchengen vizesi için belirtilen yeni ücretler şu şekilde: Genel vize ücreti 90 avro ve 6-12 yaş arası çocuklar için vize ücreti 45 avro olarak belirlendi.

Ek olarak düzensiz olarak AB ülkelerinde kalan vatandaşlarının geri kabulü konusunda iş birliği yapmayan ülkelerin vatandaşları için ücret 135-180 avro olacak.

Schengen Vizesi Derdi Bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu Vize ücreti Zam Oranını AçıkladıAvrupa Birliği Komisyonu, 2023 yılında Schengen vize başvurularında yüzde 36’lık bir artış yaşandığını bildirdi. Bu artış Schengen ülkelerine olan talebin sürekli olarak yüksek seyrettiğini ve vize süreçlerinin önemli bir güncelleme ve dikkat gerektirdiğini gösteriyor.

Schengen vize ücretlerindeki bu düzenlemeler Avrupa Birliği Komisyonu tarafından her üç yılda bir gerçekleştiriliyor.

Schengen Vizesi Derdi Bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu Vize ücreti Zam Oranını Açıkladı2020 yılında 60 avro olan vize ücretinin 80 avroya çıkarılmasının ardından şimdi de 90 avroya yükseltilmesi, vize almak isteyenler için ek maliyet anlamına geliyor.

Türk vatandaşları için Schengen vizesi süreci zaten zorlu bir süreç olarak bilinirken ücret artışı bu süreci daha da karmaşık hale getirebilir.

Son DakikaDünyaGündem

Schengen vizesi derdi bitmiyor! Avrupa Birliği Komisyonu vize ücreti zam oranını açıkladı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Harun Harun

    Anlaşılan gidemeyeceğiz

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir