Kırmızı bültenle aranan Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı - Haber Jet

Kırmızı bültenle aranan Eylem Tok ve oğlu ABD’de yakalandı

Eylem Tok, ölümlü bir kazaya karışan oğlu ile ABD'ye kaçmıştı. Son olarak kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok'un ABD'de yakalandığı bilgisini Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Eylem Tok olayı detaylarını X hesabından duyurdu.

Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, karıştığı ölümlü kazanın ardından Mısır üzerinden ABD’ye kaçmıştı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Eylem Tok ve oğlunun ABD’de yakalandığı öğrenildi.

EYLEM TOK YAKALANDI MI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlunun yakalandığına ilişkin haberi şu paylaşımla duyurdu:

ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.”

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, son durum ne?

EYLEM TOK OLAYI NEDİR?

1 Mart 2024 tarihinde iddiaya göre Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C, saat 23.50 sıralarında annesinin aracıyla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 ATV motoruna çarpmış, kaza sonucu 29 yaşında Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olmuştu.

Kazanın hemen ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen Eylem Tok, oğlunu oradan kaçırarak sabah karşı havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edilmişti.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile aynı gün Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” suçundan ve oğlu T.C “bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı ve kırmızı bülten talep edildi.

Mısır üzerinden ABD’ye kaçtıkları tespit edilen Eylem Tok ve oğlu için iade talebinde bulunulmuştu.

Ayrıca baba Bülent Cihantimur, “yurt dışına çıkış yasağı” ve “imza atma” şekliyle adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Son DakikaGündem

Kırmızı bültenle aranan Eylem Tok ve oğlu ABD’de yakalandı” haberine 4 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir