Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz sonrası hastalardan şikayetler yükseldi - Haber Jet

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz sonrası hastalardan şikayetler yükseldi

Burdur'da birçok diyaliz hastası diyalizden sonra fenalaştı. Durumu oldukça ağırlaşan bazı hastalar entübe edildi. Olayla ilgili yetkililerden açıklama yapıldı.

Burdur Devlet Hastanesi’nde yaşanan diyaliz skandalı kamuoyunda büyük tepkiler aldı!

Diyaliz tedavisinin ardından fenalaşan 23 hasta acil olarak çevre kentlerdeki hastanelere ve diyaliz merkezlerine sevk edildi. Burdur Valiliği önlem olarak hastanenin diyaliz merkezini kapatırken, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını da duyurdu.

Burdur Devlet Hastanesi’nde Diyaliz Sonrası Hastalardan şikayetler Yükseldi

BURDUR HASTANESİ DİYALİZ KRİZİ SES GETİRDİ

Burdur’da diyaliz sonrası eve gönderilen hastalardan bazılarının baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi şikayetler yaşadığı bildirildi.

Burdur Devlet Hastanesi’nde Diyaliz Sonrası Hastalardan şikayetler Yükseldi

Şikayetler üzerine aynı gün diyalize giren tüm hastalar hastaneye geri çağrıldı. Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan ilk müdahaleler sonrasında 8 hasta Antalya’ya, 4 hasta Afyonkarahisar’a, 3 hasta Isparta’ya, 4 hasta Bucak ilçesine ve 4 hasta da Burdur’daki özel diyaliz merkezine sevk edildi.

DURUMU AĞIR OLAN BAZI HASTALAR ENTÜBE EDİLDİ

Valilikten yapılan açıklamalardan sonra toplam hasta sayısının 33’e yükseldiği belirtildi.

Burdur, Bucak, Isparta, Afyonkarahisar ve Antalya’daki hastaneler ile özel diyaliz merkezinde tedaviye alınan 18 hastanın durumunun ağır olduğu ve bunlardan 14’ünün entübe edildiği öğrenildi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen Antalya’ya sevk edilen 23 hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü belirtti. Ekingen yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gün içerisinde ve bir gün sonra sevk edilen hastalar oldu. Şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Akdeniz Üniversitesi, Şehir Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 3 hastamız entübe durumda. 14 entübe hasta ile başlayan süreçte hastalarımız iyileşiyor.”

Yetkililer benzer olayların önüne geçmek için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını ve diyaliz merkezlerinin denetimlerini artıracaklarını belirtti.Burdur Devlet Hastanesi diyaliz hastalarına ne oldu?

Hastaların sağlığına kavuşması için gerekli tüm tıbbi müdahaleler yapılırken olayın detayları ve sorumluları hakkında adli ve idari süreçler devam etmekte.

Son DakikaGündemSağlık

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz sonrası hastalardan şikayetler yükseldi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Serkan Serkan

    Peki diyalizden sonra fenalaşmalarının sebebi ne?

    Yanıtla
  • Tayfun Tayfun

    Tedavi sonrası toplu rahatsızlanma buna tedavi mi denilmeli şimdi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir