Sosyal medyayı sallayan meditasyon anları… Rahim meditasyonu nasıl yapılır? - Haber Jet

Sosyal medyayı sallayan meditasyon anları… Rahim meditasyonu nasıl yapılır?

Genellikle rahatlamak için yapılan meditasyon alışkanlıkları yeni meditasyon türleri ile bir üst seviyeye taşınıyor. Alışılmışın dışında bir teknik olarak kendini gösteren rahim meditasyonu gündemin tartışılan konuları arasında. Bir sosyal medya kullanıcısının rahim meditasyonu sırasında çektiği video sosyal medyayı salladı.

Kişilerin ruhsal tarafı ile bağlantı kurmasına olanak tanıyan  meditasyon türlerinin bir yenisi daha karşı karşıyayız. Meditasyonu bir adım öteye taşıyan rahim meditasyonu aslında son yıllarda kadınlar arasında oldukça popüler.

Rahimle bağlantı kurmaya ve enerjisini iyileştirmeye odaklanan meditasyon türünde rahat bir pozisyonda oturmanız veya uzanmanız  gerekir. Dikkatinizi rahminize odaklamanız ve olumlamalar yapmalısınız. Rahim meditasyonu henüz beklenen ilgiyi görmese de bu konuda yazılmış rehber niteliğinde kitaplar bile mevcut.

Rahim, dişil enerjinin merkezi olarak kabul edilir. Bu meditasyonda rahmin sadece fiziksel bir organ olmadığı kabul edilerek rahatlamaya odaklanılır.

Kadınların rahimine bedeninin her uzvu gibi özen göstererek hissetmesi gerektiği mottosunu edinen rahim meditasyonu sosyal medyada bazı paylaşımlara konu oldu.

Sosyal Medyayı Sallayan Meditasyon Anları… Rahim Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Yoga danışmanı Tomris Sultan Öncel kişisel sosyal medya hesabından sık sık dişil enerji ve rahim meditasyonu paylaşımları yapıyor. Rahim meditasyonu yapan Tomris Sultan Öncel’in  o anlara ait görüntüleri sosyal medyada yankılanarak büyük ses getirdi.  “Rahim sadece bebek doğurmak için değildir” diyerek meditasyonu yaptığı anları paylaşan genç kadına çok sayıda eleştirel yorum geldi.

Yere sırt üstü uzanarak rahim bölgesine masaj yapan Öncel, rahmi sadece fiziksel bir organ olarak değil aşkın bedenlendiği yaratım kabı olarak tanımladı.

Bu sözler eşliğinde rahimle bağ motivasyonu gerçekleştiren Öncel’in videosuna binlerce beğeni geldi.  Sosyal medya platformu X’de ise bu görüntülere “Kulak deliği açma yogası ve kirpik dibi meditasyonundan sonra çok tabii geldi” şeklinde eleştirel yorumlar geldi.

RAHİM MEDİTASYONU NASIL YAPILIR?

Rahim meditasyonunda rahim masajı tekniği bu bölgenin sağlığı için önerilen uygulamalar arasında. Batın bölgesi ve tüm pelvik çukurunu kapsayan masaj ile rahmin ve üreme organlarının şifa bulmasına odaklanılıyor.

Sosyal Medyayı Sallayan Meditasyon Anları… Rahim Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Yoga danışmanı Tomris Sultan Öncel ise Rahim Meditasyonun nasıl yapılacağını şu adımlarla anlatıyor.

Sırt üstü uzanın ayak tabanlarınız yerde olsun. Bir kaç derin nefes vererek dikkatinizi an’a getirin aklınıza gelen anıları ve duyguları gönderin.
Ellerini kasıklarınıza yerleştirin.

Ayak tabanlarınız ile yere sağlam bassın. Toprağı hissedin. Ve ayaklarınızın altındaki topraktan bedeninize  bir nefes çekin

Topraktan rahminize nefes alın ve rahminizden toprağa nefes verin. Verdiğin her nefeste pelvisteki sıkışık enerjiyi gönderdiğinizi hissedin.

SağlıkYaşam

Sosyal medyayı sallayan meditasyon anları… Rahim meditasyonu nasıl yapılır?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Hazal Hazal

    Rahim meditasyonu da mi varmış daha neler duyacağız bakalım

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir