Sarımsak yutmak sivilcelere iyi gelir mi? Sosyal medya sivilcelere çare olacak sarımsak videosunu konuşuyor - Haber Jet

Sarımsak yutmak sivilcelere iyi gelir mi? Sosyal medya sivilcelere çare olacak sarımsak videosunu konuşuyor

Birçok kişinin dert yakındığı sivilceler ile başa çıkmak adına yeni tedavi yöntemler bulup uygulamaya çalışıyoruz. İnatçı sivilceler ve sivilce lekelerine doğal yöntemler deneyen bazı kişiler sarımsak yutarak sivilcelerden kısa sürede kurtulduğunu söylüyor. Sarımsak yutmak sivilcelere iyi geliyor mu? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Sarımsağın sivilcelere etkisi yeniden gündeme gelirken Sarımsak yutmak sivilceleri geçirir mi konusu sosyal medyayı ikiye böldü.

Kokusundan kaçarak uzaklaştığımız sarımsak özellikle sağlıkla ilgili bazı durumlarda faydaları ile en büyük yardımcımız oluveriyor. Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların yanı sıra saç ve cilt sağlığındaki etkisi ile bilinen sarımsak kimi zaman beklenmedik çareler sunuyor.

Antioksidan, anti-enflamatuar, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunan sarımsak bazı hastalıklar için doğal tedavi yöntemlerini deneyenler için kurtarıcı olabiliyor. İnatçı sivilceler için etkili bir çözüm yöntemi olan sarımsak, içerisinde bulunan antioksidan maddeler sivilcelere neden olan bakterileri öldürmeye katkı sağlıyor.

Sosyal medyada bir kullanıcı düzenli olarak sarımsak yutmanın akne ve sivilce gibi cilt problemlerini iyileştirdiğini öne sürerek bir video paylaştı. 7 gün boyunca düzenli olarak su ile sarımsak yutan bir kadın cildindeki sivilce izlerinin yok olması ve pürüzsüz cilde kavuştu.

Bu yöntemin gerçekten işe yarayıp yaramadığı bilinmezken akıllara Sarımsak yutmak sivilcelere iyi gelir mi sorusu geldi. Söz konusu yöntemi deneyerek işe yaradığını söyleyen bazı kişiler sarımsak yutmanın saçında ve cildinde faydası olduğunu söyledi. Bazıları ise bütün sarımsak yutmanın 7 günde cildi bu hale getirmeyeceğini gerçek olmadığını ifade etti.

Videonun bir doktor tarafından paylaşılması ise sarımsağın cilde faydaları konusunda merak uyandırdı.

Sarımsak yutmak sivilcelere iyi gelir mi? Sosyal medya sivilcelere çare olacak sarımsak videosunu konuşuyor 2

SARIMSAĞIN CİLDE FAYDALARI

Sarımsak cildinizi koruyup yenilenmesini sağlar.

Şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak  serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar bakımından zengindir.

Antibakteriyel özelliği barındıran sarımsak  tıkalı gözenekler için başvurulan doğal yöntemlerdendir. Tıkalı gözenekleri açmaya sıkılaşmasına ve siyah nokta oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Sarımsağın ayrıca vücuttaki yaraları hızlı şekilde iyileştirme özelliği de varıdır.

Mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarında enfeksiyonu önlemede etkilidir. Ciltteki kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur.

Sarımsak, cildinize daha fazla besin ve oksijen taşınmasına yardımcı olup dolaşımı artırarak cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Sarımsak, aknelerin yok olmasına ve sivilce izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Sarımsak yutmak sivilcelere iyi gelir mi? Sosyal medya sivilcelere çare olacak sarımsak videosunu konuşuyor 3

SARIMSAK YUTMAK SİVİLCELERİ GEÇİRİR Mİ?

Cilt için sayısın faydası bulunduğu söylenen şifa deposu sarımsak sivilcelerden yakınan birçok kişi için alternatif çözüm sunabiliyor. İşte sivilceler için sarımsak ile deneyebileceğiniz o yöntemler…

Bir diş sarımsağı ezin ya da ikiye bölerek sivilcenizin üzerine sürün. 15-20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın.

Bir kaç diş sarımsağı ezin ve yoğurt veya bal ile birlikte karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Ardından maskeyi iyice su ile durulayarak yıkayın.

Sarımsak, cildinize faydalı olan serbest radikallere karşı koruyan allicin’i içeren besinlerden biri. Her gün bir diş  çiğ veya pişmiş sarımsak tüketebilirsiniz. Düzenli olarak 1 diş sarımsak yutmanın sivilce lekelerini geçirdiği sivilceler ile mücadelede etkili bir yöntem olarak bilindiği öne sürülüyor.

Sarımsak cilt yapısına bağlı olarak bazı kişilerde cilt tahrişine neden olabilir. Bu nedenle cildiniz hassas ise, sarımsağı kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölümünde test edin.

Ayrıca bu yöntemlerde sarımsağı gözlerinize yakın kullanmaktan kaçının.

Sarımsağı cildiniz için kullanmadan önce bir doktora danışmanız gerekir.

SağlıkEditörün Seçtikleri

Sarımsak yutmak sivilcelere iyi gelir mi? Sosyal medya sivilcelere çare olacak sarımsak videosunu konuşuyor” haberine 4 yorum yapıldı.

  • selva selva

    sanırım direkt sabahları aç karnına yutmak iyi oluyor deneyeceğim

    Yanıtla
  • Eda Akpınar Eda Akpınar

    Cildime sürerken korkarım açıkçası. Soğuk algınlığında sarımsak yutmak işe yarayabilir ama sivilcelerde olmaz bence denemek lazım

    Yanıtla
  • Tuna Tuna

    Sarımsak her derde deva

    Yanıtla
  • Seher Seher

    İnatçı sivilcelerde faydası olmaz ancak pasif aknelerde etkili olabilir

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir