Sakinleştirici etkisi olan 3 besin açıklandı, öfkeyi yatıştırdığı tespit edildi - Haber Jet

Sakinleştirici etkisi olan 3 besin açıklandı, öfkeyi yatıştırdığı tespit edildi

Biraz terapi biraz Omega-3! Sakinleştirici etkisi ortaya çıkan doğanın mucizeleri ile artık öfke kontrolü mümkün hale gelecek. Sakinleştiren yiyecekler araştırmalar sonucunda büyük etkiler yaratıyor!

Modern bilim doğanın bize sunduğu besinlerin hem bedensel sağlığımızı hem de zihinsel huzurumuzu derinden etkilediğini keşfetmeye devam ediyor.

Bilimsel bulgular balık, ceviz ve keten tohumunda bolca bulunan omega-3 yağ asitlerinin sadece kalp sağlığı için değil aynı zamanda öfke kontrolü için de mucizevi bir etkisi olduğunu ortaya çıkardı.

Sakinleştirici besinler nelerdir?

Sakinleştirici etkiye sahip besinlerin yalnızca bitki çayları ile sınırlı kalmaması aslında oldukça sevindirici bir haber.

ÖFKE SORUNUNA ÇÖZÜM OLARAK OMEGA-3

Bir grup bilim insanı “Aggression and Violent Behavior” adlı hakemli dergide yayımlanan araştırmalarında omega-3’ün öfkeli ve saldırgan davranışları önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu.

1996 ile 2024 yılları arasında yapılan 29 farklı çalışmayı kapsayan bu geniş araştırmada, toplam 3 bin 918 kişinin verileri analiz edilmişti.

Sakinleştirici besinler nelerdir?

Araştırmanın sonuçları yaş, cinsiyet ve psikolojik durum fark etmeksizin omega-3 takviyesi alan katılımcıların agresif davranışlarında belirgin bir azalma olduğunu göstermiş oldu.

OMEGA-3 FAYDALARI RUHSAL SAĞLIĞA DA ETKİLİ

Araştırmadaki katılımcılar 16 hafta boyunca omega-3 takviyesi aldı.

Bu sürenin sonunda saldırgan davranışlarda ortalama %30 oranında azalma gözlemlendi.

Araştırmanın başyazarı Adrian Raine “Toplumun, kliniklerin ve ceza adaleti sisteminin saldırganlığı azaltmak için omega-3 takviyesini ciddi olarak düşünmesinin zamanı geldi” diyor.

Sakinleştirici besinler nelerdir?Raine omega-3’ün sihirli bir değnek olmadığını, ancak önemli bir katkı sağlayabileceğini belirtiyor. Bu önemli gözlem sonucu gerçekten de Adrian Raine’in sözlerine kulak vermek gerekiyor.

Tüm bunların yanında beynin iltihaplanmasını azaltan bu yağ asitleri, aynı zamanda zihin sağlığını destekleyerek daha sakin ve dengeli bir ruh hali sağlıyor.

Bu bulgular omega-3’ün depresyon tedavisinde de umut vadettiğini gösteren önceki araştırmalarla da uyumlu.

UZMANLAR TERAPİ VE OMEGA-3’ÜN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİREBİLİRLER Mİ?

Bilim insanları omega-3 takviyesinin psikolojik (bilişsel davranışçı terapi gibi) ve farmakolojik (antipsikotik ilaçlar gibi) tedavilerin yanı sıra düşünülmesi gerektiğini savunuyor.

Sakinleştirici besinler nelerdir?

Bu birleşim aslında saldırganlık ve öfke kontrolünde daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir nitelikte.

Gelinen bu noktada doğanın sunduğu omega-3 yağ asitlerinin öfke ve saldırganlık gibi ciddi sorunların çözümünde önemli bir araç olabileceğini bilmek umut verici.

Araştırmanın vardığı sonuç balık, ceviz ve keten tohumu gibi besinlerin günlük diyetimize dahil edilmesinin sadece fiziksel sağlığımız için değil, aynı zamanda ruhsal dengemiz için de ne kadar önemli olduğunu da gösterdi.

SağlıkYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir