Kilosu altınla yarışan sakız mide ağrısı, migren ve yüz felcine şifa oluyor - Haber Jet

Kilosu altınla yarışan sakız mide ağrısı, migren ve yüz felcine şifa oluyor

İlkbaharda doğada kendiliğinden yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızı şifa dağıtıyor. Mide ağrısından şişkinliğe migrenden yüz felcine kadar birçok sağlık problemine iyi gelen kenger sakızının fiyatı ise dudak uçuklatıyor. Kenger sakızı faydaları ne işe yaradığı araştırılıyor.

Kenger otu dikeni, tohumu ve kökleri ile tam bir şifa kaynağı görevi üstleniyor. İlkbaharın müjdecisi olan bahar aylarında kendiliğinden yetişen kenger bitkisi zahmetsiz şekilde büyüse de toplaması bir hayli zahmetli.

Kenger otunun yemekten, kahveye kadar birçok kullanım alanı varken en çok rağbet gören kısmı ise kökündeki sıvıdan elde edilen sakız oluyor. Bu sakız topraktan çıkartılıyor.

Kenger kökündeki elde edilen kenger sakızı birçok aşama sonrası elde edilirken toplanmasının güç olması, toplayan kişi sayısının az olması fiyatlarını etkiliyor.

Tanesi 20 lira , bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira olan sakızın fiyatı çeyrek altını geçti. Fiyatıyla cep yakan kenger sakızı, katkısız doğal içeriğiyle şifa dağıtıyor. Sakızın diş sağlığına, yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine ve migren rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor.

Kilosu Altınla Yarışan Sakız Mide Ağrısı, Migren Ve Yüz Felcine şifa Oluyor

Yurt dışına da gönderilen kenger sakızı, yurt gelen gurbetçiler tarafından da yoğun talep görüyor.

Sivas’ta kenger sakızının satışını yapan Abdurrahman Güler, sakızın topraktan tüketiciye ulaşma sürecini şöyle anlattı:

“Kenger otu bıçakla kesiliyor, kanatıyorlar. Bu kesikten toprağa beyaz bir sıvı akıyor. Birkaç gün kuruması bekleniyor ve daha sonra topraktan toplanıyor.

Özellikle midesinde rahatsızlık olan, yüz felci geçiren, kulak ağrısı olan insanlara çok faydalı olduğu biliniyor. ”

Kenger sakızının alındığında ilk önce iyice yıkanması gerekiyor ve bu sakızın bir hafta boyunca çiğnenebilir olduğu söyleniyor.

Kilosu Altınla Yarışan Sakız Mide Ağrısı, Migren Ve Yüz Felcine şifa Oluyor

Ülkemizin çeşitli yörelerinde dağlık kesimlerde yetişen bu bitkiyi toplamak  için araziye çıkanlar, tüm gün boyunca zorlu bir mesai veriyor. Yetiştirme maliyeti olmasa da  bu işi yapacak kişi sayısı çok az.

Kilosu Altınla Yarışan Sakız Mide Ağrısı, Migren Ve Yüz Felcine şifa Oluyor

Yöre halkının bin bir emeği ile sayesinde tüketiciye ulaşıyor. Kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızının fiyatı çeyrek altını çoktan geçti şifa deposu sakız şimdilerde yarım altın fiyatına kafa tutuyor.

Kilosu Altınla Yarışan Sakız Mide Ağrısı, Migren Ve Yüz Felcine şifa Oluyor

KENGER SAKIZI FAYDALARI

Kendine has hoş kokusu olan bu sakız dişlerin sararmasını önler. Antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde diş plağı ve tartar oluşumunu engelleyerek diş çürümelerine ve diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına yardımcı özelliği ile bilinir.

Ayrıca sakızı çiğnemek, stresi azaltmaya ve rahatlamaya yardımcıdır.

Düzenli olarak çiğnenirse sindirim problemlerini ortadan kaldırılmasında etkilidir. Mide ağrısı ve şişkinliğine hazımsızlığa iyi gelir.

Kenger sakızı, sindirim enzimlerinin salgılanmasını sağlayarak hazımsızlık, mide ağrısı ve şişkinliği gidermeye yardımcı olur.

Safra kesesi sorunlarına iyi gelir. Safra kesesi ve karaciğerin işlevlerini destekleyerek Özellikle safra kesesinde oluşan taşların düşürülmesine yardımcı olur.

Kulak iltihabını önlemeye destek verir. Kulaktaki mevcut iltihabın iyileşmesini sağlar.

Kilosu Altınla Yarışan Sakız Mide Ağrısı, Migren Ve Yüz Felcine şifa Oluyor

Kenger sakızı, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden ilk defa kullanmadan önce küçük bir parça deneyerek alerjik reaksiyon gösterip göstermediğinizi kontrol etmeniz önemlidir.

Hamile ve emziren kadınların, kenger sakızı kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

SağlıkEditörün Seçtikleri

Kilosu altınla yarışan sakız mide ağrısı, migren ve yüz felcine şifa oluyor” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Belinay Belinay

    Doğal şeyler hep şifa

    Yanıtla
  • Koray Koray

    Çiğnenmiş gibi görüntüsü var sakızın şifa deposu ama çok pahalıymış

    Yanıtla
  • Reyhan Reyhan

    Sakız çiğnemek yüz kaslarına iyi geliyor evet faydalı olabilir

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir