Hastane randevusu nasıl onaylanır? MHRS onaylı randevu sistemiyle katılım oranı arttı - Haber Jet

Hastane randevusu nasıl onaylanır? MHRS onaylı randevu sistemiyle katılım oranı arttı

Hastane randevusunda yeni dönem olarak adlandırılan onaylı randevu sisteminde hastane randevusunun nasıl onaylanacağını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamış ve Bakanlık sitesine de yüklenmişti. Doktor randevusu bulamama sorununa çözüm olması beklenen sistem hakkında yapılan son açıklamada katılım oranına katkısının olumlu olduğunun da altı çizildi.

Çoğu vatandaşın hastane ve hekimlerden randevu alıp hastaneye gitmeme ihmalkarlığından dolayı hastanelerde boş randevu saati bulmak oldukça zor hale geldi. Onaylı randevu sistemiyle bu sorunun çözüleceği ümit edilirken onaylı randevu sisteminin katkıları da şimdiden görüldü.

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Günümüzde hastanelere randevu alıp randevusuna gitmeyen insanlar yüzünden hastane ve hekim randevusu bulmak imkansız hale gelmişti.

Türkiye’de randevu bulamama sorununa çözüm olan onaylı randevu sistemiyle vatandaşlar, hastane ve hekimlere randevu bulunabilecek.

Onaylı randevu sisteminde, randevu gününden bir gün önce saat 20:00’a kadar hastaların randevuya gideceklerine onay vermesi gerekiyor.

Onay vermeyen hastaların randevuları iptal edilecek ve boş kalan randevuya önceden randevu bulamamış hastalar randevu alacak.

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen hastalar aynı branştan 15 gün boyunca tekrar randevu alamayacak.

Kanser hastaları ve 65 yaş üstü hastalar bu uygulamadan muaf tutulacak.

Hastane randevusu nasıl onaylanır? MHRS onaylı randevu sistemiyle katılım oranı arttı 1

HASTANE RANDEVUSU NASIL ONAYLANIR?

MHRS internet sitesi, uygulaması veya 182 çağrı merkezinden randevu oluşturan hastane randevusuna gidecek hastaların, randevu gününden bir gün önce saat 20.00’a kadar MHRS ve 182 çağrı merkezinden randevularına onay vermeleri gerekiyor.

Hastane randevusu nasıl onaylanır? MHRS onaylı randevu sistemiyle katılım oranı arttı 2

www.mhrs.gov.tr veya 182’yi arayarak yapılacak onaylamaların son günü, hastane randevusundan bir gün önce saat 20.00’dir.

Randevuya onay vermeyen hastaların hastane randevuları iptal edilecek.

SağlıkGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir