Üsküdar Belediyesi'nin emekliye desteği 400 TL'ye denk geliyor! Eski Başkan duyurdu, "Biz 2500 TL yapacaktık" - Haber Jet

Üsküdar Belediyesi’nin emekliye desteği 400 TL’ye denk geliyor! Eski Başkan duyurdu, “Biz 2500 TL yapacaktık”

2024 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından pek çok il ve ilçe belediyesi el değiştirdi. 30 yıl sonra AK Parti'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi'nin emekliye pazar desteği açıklaması sonrası eski Başkan Hilmi Türkmen bir tweet attı.

Paylaşımda emekliye pazar desteği adı altında verilecek miktarın başvuru şartlarının garip olduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, “Bu yıl aylık 2000-2500 lira destek olacaktı” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı CHP’li Sinem Dedetaş, 15 Mayıs tarihinde sosyal medya hesaplarından “Emeklilere 5 bin TL’lik pazar alışverişi desteğine başlıyoruz” diyerek bir video yayınladı.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla pek çok il ve ilçe belediyelerinde benimsenen yardımlara bir yenisi de Üsküdar’dan geldi.

2022 sayılı sosyal hizmetler kanunu kapsamında, bir ev içerisinde yaşayanların kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az ise o evde ikamet edenler muhtaç kabul edilmekte.

Bunu baz alan Üsküdar Belediyesi, emekliye pazar desteği için bir defaya mahsus 5000 TL’lik pazar desteği sağlanacağını açıkladı.

Üsküdar Belediyesi’nin Emekliye Desteği 600 Tl’ye Denk Geliyor! Eski Başkan Duyurdu, “biz 2500 Tl Yapacaktık”

Eski Üsküdar Belediye Başkanı AK Parti’li Hilmi Türkmen, Sinem Dedetaş’ın açıklamasını alıntılayarak şunları söyledi,

“Üzücü bir algı cambazlığı ile karşı karşıyayız. Kaymakamlığın onayladığı 6000 aileye Destek Kart ile her ay 1000 – 1500 lira yatırıyorduk. Bu yıl aylık 2000-2500 lira olacaktı.

Bunu kesip, 60 yaş üstüne aylık 400 lirayı “pazar desteği” diyerek dev bir icraat gibi duyuruyorlar.

İstenen şartlar öyle “garip” ki, Üsküdar’da bu şartlara uygun 60 yaş üstü 5000 hane yok.

Biz her ay 2-3 bin emekli vatandaşımıza, büyüklerimize kasa kasa meyve sebze yolluyorduk, buradan da paylaşıyorduk biliyorsunuz. Sosyal yardım iyidir, artarak devam etmesinden sadece memnuniyet duyarız, lakin böyle değil.”

Olumlu ve olumsuz pek çok yanıt alan Hilmi Türkmen, yeniden bir açıklama yapmadı.

Açıklamanın ardından belediyenin yeni desteğinin başvuru şartları da merak edildi.

2024 Üsküdar Belediyesi Emekliye Pazar Desteği Başvuru Şartları

Yılda bir defaya mahsus, kişi başı geliri bir asgari ücretin 3’te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlarımıza verilecektir.

Hanede birden fazla emekli vatandaşımız olması durumunda destekten yalnızca bir emekli vatandaşımız yararlanabilecektir.

Başvuru sırasında evrakların eksiksiz teslim edilmesi ile yapılan incelemede kriterlere uygun olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın başvuruları kabul edilecektir. Teslim alınan belgeler ve beyan edilen bilgiler doğrultusunda sıralamayı belirlemek üzere kriterler üzerinden puanlama yapılacaktır. Yapılan puanlama sonucunda öncelikli hanelerde sıralamaya göre sosyal inceleme gerçekleştirilecek sosyal inceleme sonucu kriterlere uygun hanelerde emekli vatandaşlarımızın banka hesaplarına bir defaya mahsus 5000 TL ‘lik pazar desteği yatırılacaktır.

PolitikaSon Dakika

Üsküdar Belediyesi’nin emekliye desteği 400 TL’ye denk geliyor! Eski Başkan duyurdu, “Biz 2500 TL yapacaktık”” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Meryem Meryem

    2024 şartlarına göre emekli desteği daha da yükselmeli inşallah Üsküdar Belediyesi bi düzenleme yapar

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir