Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl önce en son dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etmişti - Haber Jet

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl önce en son dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etmişti

En son 2006 yılında Deniz Baykal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra yarın CHP merkezine gidecek. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, yeni genel merkezine taşınması nedeniyle CHP'ye ziyarette bulunmuştu. Yaklaşık 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ne gidecek olan Erdoğan ve CHP'nin yeni başkanı Özgür Özel ile ikinci kez bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün saat 16.00’da CHP Genel Merkezi’nde ikinci kez baş başa görüşecek.

18 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyaret yapacak.

Erdoğan-Özel görüşmesi siyasi tarihimiz açısından oldukça önemli çünkü bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne 2006’da Deniz Baykal dönemindekinden sonra ilk ziyareti olacak.

Boş koltuğu telafi için gerçekleştireceği iade-i ziyarette Erdoğan ile Özel denk koltuklarda oturacak.

Geçmiş siyasi tarihimiz, diyalogsuzluklar ve siyasilerin çatışmalarla kutuplaşarak yol aldı.

Yaklaşık 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ne gidecek olan Erdoğan ve CHP’nin yeni başkanı Özel diyalog eseri birkaç çözüm ile Türkiye’yi ileriyi taşımaya çalışacak.

ERDOĞAN 18 YIL ÖNCE EN SON HANGİ CHP BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ?

En son 2006 yılında Deniz Baykal’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra yarın CHP merkezine gidecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni genel merkezine taşınması nedeniyle CHP’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Yıl önce En Son Dönemin Chp Genel Başkanı Deniz Baykal’ı Ziyaret Etmişti

O dönem Başbakan olan  Erdoğan’ı CHP Genel Merkezinde ilk olarak Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Mustafa Özyürek karşıladı.

Görüşmenin gerçekleştiği 12. katın asansör çıkışında ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav karşılamaya katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYKAL GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN OLDU?

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeyenin ardından Baykal ve Erdoğan ortak açıklama yaptı.

O dönem ikili ziyaret sırasında siyasi konulara girmedi. Bunun, yeni genel merkez binaları için bir hayırlı olsun ziyareti olduğu kayda geçmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Yıl önce En Son Dönemin Chp Genel Başkanı Deniz Baykal’ı Ziyaret Etmişti

2006 YILINDAN BU YANA İLK CHP ZİYARETİ OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde 2 Mayıs’ta sürpriz bir şekilde bir araya geldi.

İkilinin bu görüşmesi uzun süre gündemde yer aldı. Erdoğan’dan gelen yumuşama mesajları ile siyasette normalleşme tartışmaları hız kazandı. Kayyımın gölgesinde gerçekleşen normalleşme adımları hem destek gördü hem de çok tartışıldı.

CHP lideri Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretiyle başlayan sürece, temkinli yaklaşanlar olsa da, esen bahar havası Türkiye’ye iyi geldi.

AK Parti Genel Merkezi’nde 2 Mayıs’ta yapılan toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bugün iade-i ziyarette bulunacak.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlamak için CHP Genel Merkezi’nde özel hazırlık yapıldı.

İlk buluşmada olduğu gibi yine oturma düzeni tartışmalarının, görüşme içeriğinin önüne geçmemesi için forslu bayrak asılacak ve görüşmede boş koltuk olmayacak.

İlk görüşmede olduğu gibi AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Salı günkü görüşmede de liderlere eşlik edecek.

Ziyaret saat 16.00’da başlayacak. Özel’in cebinde ikinci görüşme için kayyum sorunu, Gezi ve başta emekliler olmak üzere dar gelirli kesimlerin sorunları var. Özel’in kayyum sorununa özel başlık açması bekleniyor.

Erdoğan ise yeni anayasa sürecini başlatmak istiyor. Bundan kaynaklı siyasi partilerden yeni anayasa için “usul” konusunda görüşleri alınacak.

Ayrıca, TBMM gündemine gelmesi beklenen 9. Yargı paketi ve kamuda tasarruf kararı da gündemde yer alacak.

PolitikaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir