Ünlü şarkıcı Halsey'den kötü haber: Hem lupus hem de lösemi ile mücadele ediyor - Haber Jet

Ünlü şarkıcı Halsey’den kötü haber: Hem lupus hem de lösemi ile mücadele ediyor

Senarist ve film yapımcısı Alev Aydın'la olan ilişkisi ve oğulları Ender ile Türkiye'de gönülleri kazanan eski yengemiz Halsey, sağlık durumu ile ilgili hayranlarını üzecek açıklamalarda bulundu. Lösemi ve lupusla mücadele ettiğini paylaşan ünlü Amerikalı şarkıcı yeni albümü 'The End'i duyurdu.

Ünlü şarkıcı Halsey, sağlık durumu ile ilgili paylaştıkları sevenlerini üzdü. Selena Gomez’inde mücadele ettiği lupus hastalığıyla mücadele ettiğini açıklayan Halsey buna ek olarak losemi de olduğunu açıkladı.

HALSEY HASTALIĞI NE?

Instagram hesabı üzerinden yaptığı ilk paylaşımda tedavi sürecine dair görüntüleri paylaşarak lösemi ve lenfoma derneği hesaplarını etiketledi. Gönderisine “uzun lafın kısası, hayatta olduğum için şanslıyım. kısa hikaye uzun, bir albüm yazdım.” sözlerini ekleyerek The End albümünü de duyurdu.

Halsey'in hastalığı ne?

Hayranlarından gelen mesajlar ve şarkısına gelen yorumlardan sonra yeni bir paylaşım yapan Halsey, hastalığını doğruladı.

2022 yılında Lupus SLE teşhisi konulduğunu, ardından T hücreli lenfoproliferatif bozukluk olarak nadir rastlanılan bir türüne yakalandığını açıkladı. Her iki hastalığının da kontrol altında ve gerileme aşamasında olduğunu ifade etti.

2 yılın ardından çok daha iyi hissettiğini belirten Halsey, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

Müziğe sahip olduğum için her zamankinden daha mutluyum. Ait olduğum yere geri dönmek için sabırsızlanıyorum: Hepinizle birlikte. Şarkı söylüyor ve bağırıyorum.

Halsey'in mücadele ettiği lupus ve lösemi hastalıkları ölümcül mü?

LUPUS (KELEBEK HASTALIĞI) NEDİR, TEHLİKELİ BİR HASTALIK MI?

Lupus; bağışıklık sisteminde vücudun dokulara ve organlara saldırdığı kronik bir hastalıktır. Lupuslu kişilerin bağışıklık sistemi kendi sağlıklı hücrelerine saldırır.

Cilt, eklemler, beyin, böbrekler, kalp ve akciğerler gibi birçok organı etkiler ve savunmasız hale getirir.

Hayati tehlikesi olan bu hastalığın seyri kişiden kişiye değişirken lupusun net bir tedavisi bulunmuyor ancak çeşitli tedavilerle vücutta oluşan iltihaplanma kontrol altına alınabiliyor. Tedavi sürecinde organ hasarının önlenmesi için ilaçlar kullanılmakta.

Lupus hastalığı nedir, hayati tehlikesi var mı?

LÖSEMİ HASTALIĞI NEDEN OLUR, İYİLEŞİR Mİ?

Lösemi ya da kan kanseri, kemik iliğinde bulunan vücut savunmasındaki akyuvar hücrelerinin işlev göremeyecek şekilde üretilmesi ve gelişmesi ile oluşan bir kan hastalığıdır.

Çeşitli türleri ve çeşitli olan lösemi genetik faktörler, radyasyona maruz kalma, kemoterapi ve radyoterapi görme, bağışıklık bozukluklarında ortaya çıkmakta.

Hastalığın evresine ve türüne göre değişen tedavi yöntemleri uygulanır. İyileşme oranı ise yine hastalığın derecesi ve evresiyle alakalı olarak değişiyor.

MagazinSon Dakika

Ünlü şarkıcı Halsey’den kötü haber: Hem lupus hem de lösemi ile mücadele ediyor” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Leyla Leyla

    Alev Aydın’la tanışmaları da çok ilginçti. Halsey’in belgeselinde tanışıyorlar sonra Türkiye’ye gelip gidiyor. Kuzguncuk’ta falan takılıyorlar. Bebisleri oluyo ismini Ender koyuyorlar.

    Yanıtla
  • Selin Selin

    Lupus hastalığını ilk Selena Gomez’de duymuşum. Halsey’in hastalığı ne diye bakarken hatırladım.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir