Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision'da sahne alacak - Haber Jet

Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision’da sahne alacak

2003 yılında Eurovision şarkı yarışmasında ülkemizi temsil ederek birincilik getiren ünlü şarkıcı Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision sahnesinde olacak. Sertab Erener'in 2024 Eurovision'da sahne alacağı haberleri üzerine heyecanlı bekleyiş başlarken yarışma ile ilgili detaylar merak edildi. Eurovision 2024 ne zaman, hangi ülkede gerçekleşecek İşte detaylar...

Güçlü sesi, şarkıları ve yıllara meydan okuyan görüntüsü ile dikkat çeken ünlü şarkıcı Sertab Erener 2003 yılında Eurovision’da Everyway That I Can şarkısıyla Türkiye’ye birinciliği getirmişti. Göğsümüzü kabartan bu başarı yıllarca konuşulurken ünlü şarkıcı Sertab Erener’i uzun yılların ardından bir kez daha Eurovision sahnesinde izleyeceğiz.

SERTAB ERENER 21 YIL SONRA EUROVİSİON SAHNESİNDE

SertabErener, İstanbul’daki konserinde 21 yıl sonra yeniden Eurovision’da sahne alacağının müjdesini verdi. Sertab Erener’e 2024 Eurovision’un gerçekleşeceği İsveç’ten davet geldi. Sevenlerini heyecanlandıran bu haber sonrası bu yıl düzenlenecek Eurovision 2024 ile ilgili detaylar ve Erener’in hangi şarkıyı seslendireceği de netleşti.

Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision'da sahne alacak 2

Ünlü şarkıcı bu yıl 7 Mayıs’ta gerçekleşecek Eurovision yarışma gecesi için hazırlıklara başladı.  Sertab Erener, Eurovision’a katıldığı yıl ülkemize birinciliği getiren  Everyway That I Can şarkısının farklı bir versiyonunu seslendirecek.

59 yaşındaki başarılı şarkıcının Eurovision müjdesi hayranlarını heyecanlandırırken sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Everyway That I Can şarkısının söz ve müziğinde Sertab Erener ve Demir Demirkan, aranjesinde ise Ozan Çolakoğlu’ nun imzası vardı.

Türkiye ilk kez 1975 yılında katıldığı Eurovision şarkı müsabakasında 2003’de ilk kez  birinciliği Sertab Erener ile elde etmişti.

Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision'da sahne alacak 3

EUROVİSİON 2024 NE ZAMAN?

Eurovision 2024 bu yıl 7 Mayıs Salı günü ilk yarı finalle başlayacak ve 9 Mayıs Perşembe günü ikinci yarı finalle devam edecek. Büyük final ise 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü yapılacak.

Eurovision’da bu yılki yarışma İsveç’in Malmö kentinde gerçekleşecek. Uluslararası şarkı yarışmasına Malmö Arena ev sahipliği yapacak.

Ülkemiz, uluslararası şarkı yarışması olan Eurovision’dan puanlama sistemindeki haksızlığı gerekçe göstererek 2013 yılında çekilmişti. Türkiye Eurovision’a son olarak 2012 yılında Can Bonomo ve seslendirdiği Love Me Back şarkısı ile katılmıştı.

Magazin

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir