Efsane karakter Joker, Osmanlı saraylarında! Metin Akdülger ve Ethem Onur Bilgiç imzalı çizgi roman geliyor - Haber Jet

Efsane karakter Joker, Osmanlı saraylarında! Metin Akdülger ve Ethem Onur Bilgiç imzalı çizgi roman geliyor

DC Comics'in Dünya'nın çeşitli ülkelerinde geçen çizgi romanı Joker: The World'ü Türkiye'de geçen bölümü için Türkiye'den bir yazar ve çizer ile anlaşılmıştı. Çizer olarak Ethem Onur Bilgiç'le anlaşılırken hikayeyi ünlü oyuncu Metin Akdülger kaleme aldı. Ünlü oyuncunun son olarak Sandık Kokusu dizisinde canlandırdığı Atilla rolünün diziye veda etmesiyle yeni projesi merak ediliyordu.

DC Comics’in son yıllarda çizgi roman severler tarafından en çok takip edilen işi Joker: The World teması farklı ülkelerde geçiyor.

Türkiye’nin de duraklardan biri olduğu biliniyordu.

X bulunan @popgeeek hesabının haberine göre Joker: The World çizgi romanının Türkiye’de geçen kısmının hikayesini Metin Akdülger kaleme aldı. Ethem Onur Bilgiç ise çizimlerini yaptı

Metin Akdülger’in Kalemi Ethem Onur Bilgiç’in çizimleriyle Joker Türkiye’ye Geliyor

JOKER:THE WORLD NEYİ ANLATIYOR?

DC Comics’in daha önce yaptığı duyuruda çizgi romanın konusuna dair ipuçları verilmişti. Dünyanın dört bir yanından farklı kültürlerin özgün tarzı ve üslubuna göre hazırlanacak hikayeler yer aldığı hikayelerde Joker gibi süper kötü karakterin dünyada ne ölçüde kaosu tetikleyeceği merak ediliyor.

“Joker, İspanya’da tatildeyken ne yapar? Almanya ve Türkiye’de kendi izinden giderek Joker kopyaları  oluşturmaya nasıl ilham verdi? Kamerun’daki bir Joker ilhamını nereden alır? Her ülkeden en iyi yazarlar ve sanatçılar, pop kültürün en etkileyici karakterlerinden birini kutlayan benzersiz hikayelerle bu sorulara cevap verebilir.” sözleriyle çizgi romanın konusunu anlatmıştı.

21 Eylül’de okuyucusuyla buluşacak 184 sayfalık eser aynı gün İspanya, Almanya, İtalya, Brazilya, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Japonya, Kore, Kamerun, Polonya ve Arjantin’de raflarda olacağı duyuruldu.

Ethem Onur Bilgiç, kitabın İstanbul Karaköy semtinde Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında geçen bir hikaye olduğu bilgisini verdi.

Metin Akdülger’in Kalemi Ethem Onur Bilgiç’in çizimleriyle Joker Türkiye’ye Geliyor

ETHEM ONUR BİLGİÇ KİMDİR?

1986 yılında İnebolu’da doğan Ethem Onur Bilgiç, lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Grafik Tasarım bölümünde tamamladı.

Dergi ve yayınevlerine kapak illüstrasyonları hazırladı. İthaki Yayıncılık’ta sanat yönetmeliği yaptı.

Pek çok özel tiyatro salonları için afiş hazırladı. Kış Uykusu, Ahlat Ağacı, Kelebekler gibi ödüllü filmlerin afişlerini tasarladı.

Salkım Söğüt isimli kısa filmi Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Canlandırma Filmi, 2014 İzmir Kısa Film Festivali’nde ise En İyi Animasyon seçildi.

Metin Akdülger’in Kalemi Ethem Onur Bilgiç’in çizimleriyle Joker Türkiye’ye Geliyor

Anatolian Rock Revival Project’in 7 kişilik ekibinde yer aldı.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası sergide yer aldı.

2019 yılında TASCHEN’in THE ILLUSTRATOR – Dünyanın Her Yerinden En İyi 100 listesine girdi.

METİN AKDÜLGER KİMDİR?

10 Nisan 1988’de Bursa’da dünyaya gelen Metin Akdülger, Selanik ve Üsküp göçmeni bir aileden gelmekte.

Oyunculuk serüvenine lise yıllarında başlayan Akdülger, bu dönemde amatör tiyatro oyunlarında yer aldı ve kısa filmler çekti.

Koç Üniversitesi’nde Uluslararası ilişkiler ve Siyaset bilimi üçüncü sınıf öğrencisiyken Yıldız Kenter’in okulunda ders verdiğini öğrenerek derslerine girmeye başladı.

Bir dönem Yıldız Kenter’in asistanlığını yapan Akdülger, 2012 yılında Craft tiyatro ekibine dahil oldu.

2013 yılında Medcezir dizisindeki Orkun karakteriyle televizyon ekranlarında ki ilk projesini gerçekleştirdi.

Aynı zamanda müzik ile uğraşan ünlü oyuncunun lise yıllarından arkadaşı Burak Yeşildurak ile kurdukları Journes adında bir müzik grupları bulunmakta.

Metin Akdülger’in Kalemi Ethem Onur Bilgiç’in çizimleriyle Joker Türkiye’ye Geliyor

Film DiziGündemMagazinTrend

Efsane karakter Joker, Osmanlı saraylarında! Metin Akdülger ve Ethem Onur Bilgiç imzalı çizgi roman geliyor” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Samet Samet

    Metin Akdülger joker karakterini anımsatıyor çok başarılı bir seçim olmuş

    Yanıtla
  • Hamit Hamit

    Acaba ne kadar olacak? Cüzdanı verebilirim aslında hiç sıkıntı değil

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir