Duayen tiyatro ve sinema oyuncusu Ayten Gökçer 84 yaşında hayatını kaybetti - Haber Jet

Duayen tiyatro ve sinema oyuncusu Ayten Gökçer 84 yaşında hayatını kaybetti

Türk tiyatrosunun ve sinemanın efsane isimlerinden Ayten Gökçer, hayatını kaybetti. 84 yaşında hayata veda eden Ayten Gökçer'in cenazesi eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek. Sanat camiasını üzen bu haber sonrası Ayten Gökçer kimdir, sorusu ve Ayten Gökçer'in hayatına dair merak edilen detaylar araştırıldı.

Bir döneme damga vuran Yılan Hikayesi isimli dizide Belgin karakteriyle hafızalara kazınan Türk sinemasının ve tiyatrosunun duayen ismi Ayten Gökçer, hayatını kaybetti.

Ayten Gökçer’le ilgili acı haberi kızı Aslı Gökçer paylaştı. Gökçer’in kızı Aslı Gökçer Oba duygu dolu bir mesaj paylaşarak, annesinin son günlerini anlattı.

Kızı Aslı Gökçer,  hayatını kaybeden annesinin son günlerini anlattığı açıklamada “Kafa tuttu hastalığına, kafası yerinde bile değilken. En yakınlarımızı inandıramadık hastalığına çünkü zekası her şeyin önüne geçti. Son zamanlara kadar şaşırttı, kahkahalara boğdu yetmez gibi akıl verdi” ifadelerini kullandı.

Usta tiyatro sanatçısı Gökçer’in cenaze töreni ile ilgili detaylar da belli oldu.

Duayen Tiyatro Ve Sinema Oyuncusu Ayten Gökçer 84 Yaşında Hayatını Kaybetti

84 yaşında yaşamını yitiren Gökçer’in cenazesi 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na eşi Cüneyt Gökçer’in yanına defnedilecek. Devlet töreni ise yapılmayacak.

Tiyatro Ve Sinemanın Usta Ismi Ayten Gökçer 84 Yaşında Hayatını Kaybetti

AYTEN GÖKÇER KİMDİR?

Asıl adı Ayten Kaçmaz olan Ayten Gökçer 26 Ocak 1940 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1953 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nın bale bölümüne  1958 yılında Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosuna girdi.

Sinemaya 1965 yılında Taçsız Kral adlı filmle başlayan duayen oyuncu  sonraki dönemde daha çok tiyatroya yöneldi.

1988’de devlet sanatçısı oldu ve birçok çok ödül kazandı.

Kanal D ekranlarında yayınlanan  Yılan Hikayesi adlı dizide Belgin rolü ile de hafızalarda yer aldı.

1962 yılında tanıştığı tiyatro oyuncusu sanatçı Cüneyt Gökçer ile 1964 yılında evlendi. Aslı Gökçer Oba isminde bir kızı olan duayen oyuncu son olarak 2017 yılında çekilen İstanbul Kırmızısı filminde de rol aldı.

Oyunculuk kariyeri boyunca birçok sinema filmi, tiyatro ve dizide yer alan usta isim oyunculuk kariyerindekini başarısını birçok ödülle taçlandırdı.

Eşi Cüneyt Gökçer’in 2009’da vefat etmesinden sonra, kızının isteğiyle Ankara’dan İstanbul’a yerleşmişti. 2017 yılında felç geçiren sanatçının fizik tedaviye başlamıştı.

Ayten Gökçer 14 Mayıs 2024 tarihinde 84 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro Ve Sinemanın Usta Ismi Ayten Gökçer 84 Yaşında Hayatını Kaybetti

Film ve Dizileri

Taçsız Kral
501 Numaralı Hücre
İçli Kız Funda
Damdaki Kemancı
Anneler Günü
IV. Murat
Bağdat Hatun
Önce Canan
Elif Ana
Yılan Hikayesi (dizi)
Patron Kim? (dizi)
Çat Kapı (dizi)
Hoşçakal Güzin
İstanbul Kırmızısı

MagazinSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir