The İmam 2 geliyor! Yeniden Başlamak filminin konusu ve çıkış tarihi - Haber Jet

The İmam 2 geliyor! Yeniden Başlamak filminin konusu ve çıkış tarihi

2005 yılında ses getiren The İmam’ın devamı olan Yeniden Başlamak filminin çekimleri başladı. Yeniden başlamak filmi ne anlatıyor?

Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen Yeniden Başlamak filmi, hikayenin derinliklerinde izleyiciye çok güzel mesajlar verecek. Şimdiden merak edilen Yeniden Başlamak filmi hikayesiyle sinema gündeminde yer edinecek gibi görünüyor.

YENİDEN BAŞLAMAK FİLMİ

Filmin senaryosuna imza atan Eşref Ziya, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yeniden Başlamak filminin 2005 yapımı The İmam’ın devamı niteliğinde olduğunu belirterek;

“Bu aslında hikayesi itibarıyla bağımsız bir sinema filmi ama The İmam’a da atıflar var. Oradaki başrol oyuncusu Emre’nin yani Emrullah’ın başından geçen ikinci bir hikaye gibi düşünebiliriz.” dedi.

The İmam filminden bağımsız bir film olduğunu söyleyen Ziya, “Yani birinci filmimizi izlemeyenler bu filmi anlamakta hiçbir problem çekmeyecek. Birinci filmimizi takip edenler de ‘Tarık o muydu? İşte Emre, Emrullah.’ diyerek oradan çıkarımlar sağlayacak.” sözlerinde bulundu.

Yeniden başlamak filmi konusu, ne zaman çıkacak?

“HER İNSANIN HAYATA TEKRAR BAŞLADIĞI ANLAR VARDIR.”

Hayata yeniden başlayan insanları konu edilmesinden dolayı “Yeniden Başlamak” ismini alan bu film için Eşref Ziya şu açıklamayı yaptı:

“Her insanın hayatının bir döneminde hayata tekrar başladığı, tekrar tutunduğu anlar vardır. Bu sinema filminde biraz da ona dokunmaya çalıştık.

Çok uzun yıllar bağımsız bir senaryo üzerine çalıştım ama dinleyenlerimiz konserlerde ‘The İmam’ın devamı yok mu?’ diye o kadar çok sordular ki ben de o bağımsız sinema filmimi biraz The İmam’a uyarladım. Sanki onun bir devamıymış izlenimini vererek, Yeniden Başlamak adıyla sinema filmine imza atmaya çalıştım.

Senaryosunu yaklaşık 6-7 aydır yazıyorum. Önce hikayesini oluşturdum daha sonra çok uzun bir senaryo aşaması oldu. Bugün çok şükür, böyle ete kemiğe bürünmesi, yazdığım şeylerin diyalog olarak karşıma çıkması beni son derece mutlu etti.”

Yeniden Başlamak nerede çekiliyor, The İmam hangi köyde çekildi?

FİLM BALAT, BEYOĞLU, HADIMKÖY’DE ÇEKİLİYOR

Senaryo için aylarca uğraştıklarını belirten Kemal Yıldız ve Eşref Ziya; İstanbul’un Balat, Beyoğlu ve Hadımköy semtlerinde 4 haftalık set süreçlerinin olduğunu söyleyerek,

“Profesyonel bir ekibimiz var. Görüntü yönetmeni, ışık şefi, ses, kamera arkasında çalışan bütün set arkadaşlarım, hepsi alanında profesyonel.” açıklamasında bulundu.

2005 tarihinde çekilen The İmam, Malatya’nın Darende ilçesinde yer alan bir köyde çekildi.

YENİDEN BAŞLAMAK FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Çekim süreci devam eden film, The İmam’da bulunan Emrullah karakterinin hafızasını kaybetmesi üzerine gelişen olayları konu alıyor.

Kültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir