Balerin Almula Özlem kimdir, neden öldü? - Haber Jet

Balerin Almula Özlem kimdir, neden öldü?

Bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Ankara Devlet Opera ve Balesi bale başkoreografı Almula Özlem, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 46 yaşında yaşamını yitiren Almula Özlem’in cenaze töreni ile ilgili detaylar da belli oldu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, dansçı ve eğitmenlerinden Almula Özlem kısa bir süre önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 46 yaşında yaşamını yitiren Almula Özlem, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale başkoreografıydı.

Sanat camiasını üzüntüye boğan haber sonrası cenaze töreniyle ilgili detaylar da belli oldu.

Sanatçı için bugün saat 13.00’te Opera Sahnesi’nde tören yapılacak. Almula Özlem’in cenazesi törenin ardından, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde ikindi namazı vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Balerin Almula Özlem Kimdir, Neden öldü?

ALMULA ÖZLEM NEDEN ÖLDÜ?

Almula Özlem, kısa bir süre önce kanser hastalığına yakalandı. Yakalandığı hastalık nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün vefat etti.  Almula Özlem’in acı haberi sanat dünyasını sarstı.

Almula Özlem Neden öldü?

ALMULA ÖZLEM KİMDİR?

1978 yılında  Ankara’da doğdu. Baleci bir ailenin çocuğu olarak 1985 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çocuk çocuk balesi bölümüne girdi ve  misafir çocuk sanatçı olarak dans etti.

1989’da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat Dalı’na girdi ve, 10 yıllık konservatuvar eğitimini, üstün başarısıyla  iki yıl sınıf atlayarak, yüksek lisans derecesiyle tamamladı.

1995 yılında kazandığı burs ile Kanada’da Royal Winnipeg Ballet School’da eğitim aldı.

1998 yılında Devlet Opera ve Balesi’nde profesyonel hayatına başlayarak solist ve başdansçı olarak kariyerine devam etti.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nde düzenlenen Helsinki Ballet Competition başta olmak üzere birçok yarışmada ülkemizi temsil etti.

2007 yılında Rotary kulüpleri tarafından ‘Yılın Sanatçısı’ ödülüne layık görülerek başarılarını taçlandırmıştır.

Ankara Devlet Opera ve Balesi bale başkoreografı Almula Özlem,  son olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin şubat ayında sahneye koyduğu La Bayadere balesinde repetitörlük yapmıştır.

Kısa süre önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 23 Mayıs 2024 tarihinde 46 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Kültür SanatSon Dakika

Balerin Almula Özlem kimdir, neden öldü?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Meryem Meryem

    Allah rahmet eylesin, Tan Sağtürk paylaşmıştı Almula Özlem’in vefat haberini çok üzüldüm

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir