Azra Kohen’in Filistinle ilgili skandal sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı - Haber Jet

Azra Kohen’in Filistinle ilgili skandal sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Yazar Azra Kohen, İsrail'in Refah'ta binlerce Filistinlinin sığındığı çadır kente saldırısıyla ilgili skandal bir açıklamada bulundu. Sosyal medyada bir takipçisine yanıt veren Kohen’in, 46 kişinin hayatını kaybettiği Refah saldırısına ilişkin sözleri sosyal medyada infiale neden oldu.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e yönelik katliam boyutundaki saldırıları şiddetini artırarak devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 96’ya yükseldi.

İsrail’in Refah’ta çadır kente düzenlediği saldırı tüm dünyayı ayağa kaldırırken 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırının Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede yankıları sürüyor.

Ünlü yazar Azra Kohen, İsrail’in Filistinlilerin kampına düzenlediği katliam boyutundaki saldırı sonrası Refah konusunda paylaşım yapmaması eleştiri konusu oldu. Kohen bu konuda bir takipçisine verdiği yanıtta skandal ifadelere imza attı.

Azra Kohen, 46 kişinin hayatını kaybettiği Refah saldırısından sonra Filistinlilerin çocuklarını, bombaların atılacağı yerlere “uyarılar yapılmasına rağmen bilerek götürdüğünü” ifade ettiği bir yanıt verdi. Kohen’in Filistinle ilgili skandal sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Azra Kohen Filistin hakkında ne dedi?

AZRA KOHEN FİLİSTİN HAKKINDA NE DEDİ?

Yazar Azra Kohen, sosyal medyada “@ergun.semaa” kullanıcı adlı takipçisine “Filistinle ilgili söyleyeceğim her şeyi zaten söyledim. Defalarca. Bir daha söyleyeyim” diyerek şu paylaşımda bulundu:

“Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum!”

diyen Azra Kohen, söylemlerine şu sözlerle devam etti: “Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için…

İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun koşullarını analiz edecek içerikte bir varlık olmalı. Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!”

Kohen’in İsrail’in bombardımanı altındaki Filistinle ilgili bu sözleri sosyal medyada infiale neden oldu. Filistinlileri hedef alan Azra Kohen’e tepkiler çığ gibi büyüdü

Kohen’in Fi, Çi, Pi, Aeden ve Gör Beni  kitaplarının yayımcılığını üstlenen Everest Yayınları da tepkilerin odağında.

Bazı sosyal medya kullanıcıları “48 saat içinde, bu kişinin kitaplarının yayımının durdurulacağına ilişkin açıklama yapılmadığı takdirde Everest’i boykot listemize ekleyeceğiz.” yorumunda bulundu.

Azra Kohen kimdir?

AZRA KOHEN KİMDİR?

1979 yılında İzmir’de doğdu.

İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezunudur. Daha sonra eğitimine Kanada’da Ottowa Üniversitesi’nde Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümünde devam etti.

Yüksek Lisansı Liverpool Üniversitesi uygulamalı psikoloji bölümünde tamamladı.

Psikolojik, gerilim, romantik türlerinde kitapları vardır. 5 kitabı bulunan yazar romanlarının yayıncısı Everest Yayınevidir. Azra Kohen’in ilk kitabı Fİ geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Seriyi daha sonra Çİ ve Pİ kitapları takip etmiştir. Fi, Çi, Pi kitapları ile İtalyan listesinde 6 numaraya çıkan ilk ve tek Türk yazar olmuştur.
2017 yılında fantastik gerçekçilik türünde Aeden romanını 2019 yılında  Gör Beni kitabını çıkarmıştır.

Ünlü yazar bugüne kadar birçok TV programına katılmıştır.

2001 yılında Sadok Kohen ile evlendi. Bir erkek çocuğu vardır.

Yazar Azra Kohen Instagram’da “azrakohen” kullanıcı adı ile yer almaktadır.

Kültür SanatDünyaGündem

Azra Kohen’in Filistinle ilgili skandal sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Oğuz Oğuz

    İnsanlar ölüyor böyle bi açıklama doğru değil

    Yanıtla
  • Abdullah Abdullah

    Yossi Kohen ile Azra Kohen akraba mı?

    Yanıtla
  • Burcu Burcu

    Azra Kohen gerçek adı bile değil….

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir