Via Carpathia Otoyol Projesi Litvanya'dan başlayıp Polonya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'dan İstanbul'a uzanacak - Haber Jet

Via Carpathia Otoyol Projesi Litvanya’dan başlayıp Polonya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan İstanbul’a uzanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Via Carpatia Otoyolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin, Litvanya'dan başlayıp İstanbul'a uzanacak Via Carpathia Otoyol Projesi'nin parçası olmaya ve işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

Türkiye, Via Carpathia Otoyol Projesi’nde işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Via Carpatia Otoyolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu’daki ticaret yollarını Türkiye üzerinden bütün Avrupa’ya bağlayan Via Carpathia Otoyol Projesi hakkında bilgi verdi.

Uraloğlu, projenin, Orta Koridor’a direkt bağlantısının Türkiye olduğunu ifade etti.

BİR KORİDOR OLACAKSA TÜRKİYE’SİZ OLMAZ

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin, Litvanya’dan başlayıp İstanbul’a uzanacak Via Carpathia Otoyol Projesi’nin parçası olmaya ve işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

Bu proje doğu batı yönündeki koridorlardan ziyade kuzey güney yönlü bir proje. ia Carpatia Otoyolu ile Ortadoğu’daki ticaret yolları Türkiye üzerinden bütün Avrupa’ya bağlanacak. Via Carpathia Otoyol Projesi Litvanya'dan başlayıp Polonya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'dan İstanbul'a uzanacak 1

Üç Deniz Girişimi kapsamında inşa edilmesi planlanan Via Carpathia Otoyol Projesi  Litvanya’dan başlayıp Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan İstanbul’a uzanacak.

VİA CARPATHİA OTOYOL PROJESİ BİTTİ Mİ?

Proje, kuzey-güney eksenindeki ülkeleri daha iyi entegre etmek amacıyla Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından kuruldu.

Via Carpathia Otoyol Projesi’nin toplam uzunluğu 712 kilometre.Projenin 259,6 kilometresi ise bitti.

280,8 kilometresi inşaat halinde olan projenin 171,6 kilometresi ise ihale ve hazırlık aşamasında.

Polonya ayağı  da 2027’de tamamlanacak.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir