Son anket sonucuna göre Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adaylığına halk hayır dedi - Haber Jet

Son anket sonucuna göre Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adaylığına halk hayır dedi

CHP'nin 2024 yerel seçimlerinde ilk parti çıkmasının ardından partinin  iktidar umutları artmışken ASAL Araştırma'nın nisan ayında yaptığı son anket sonucundan CHP adına çarpıcı sonuçlar çıktı. 

ASAL Araştırma, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden zaferle ayrılan CHP hakkında çarpıcı bir araştırmaya imza attı.

“CHP’nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz?” anketinden çıkan sonuç, CHP’nin neden erken seçim istemediğine ışık tutacak nitelikte.

Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sözcü TV’de soru üzerine Özgür Özel’in, İmamoğlu ve Yavaş’tan ziyade Erdoğan için daha zorlu bir rakip olacağını belirtmişti.

Son anket sonucuna göre Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adaylığına halk hayır dedi 2

Ali Mahir Başarır’ın iddialı çıkışının ardından ASAL Araştırma son anketinden, Özgür Özel’i ve partisini düşündürecek sonuç çıktı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN TÜRKİYE’Yİ YÖNETMESİNİ İSTER MİSİNİZ?

31 Mart seçimlerinde yüzde 37.7 ile birinci parti çıkan CHP’de “Genel Başkan Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz?” sorusuna yurttaşlar 26 ilde cevap verdi. Anketten çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Son anket sonucuna göre Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adaylığına halk hayır dedi 3

20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette, yüzde 55,3’ü bu soruya “Hayır” cevabını verirken, yüzde 31,5’lik kesim ise “Evet” dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erken seçim tartışması başlatmayacağım” demiş, adaylık tartışmalarına da “Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu.” sözleriyle son noktayı koymuştu.

Son anket sonucuna göre Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adaylığına halk hayır dedi 4

GündemPolitikaSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir